Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U njoj i dva Hrvata

Navijači diljem svijeta ismijavaju navodni FIFA-in izbor za najboljih 11: Je li to lažna vijest?

U utorak popodne na društvenim mrežama pojavila se navodna FIFA-ina momčad Svjetskog prvenstva. Kažemo navodna jer službene objave na FIFA-inim stranicama nema.

Navodna FIFA-ina momčad SP-a

Bez potvrde na službenim internetskim stranicama FIFA-e ili na njezinom službenom Twitter profilu, pojavio se u najmanju ruku čudan odabir najbolje momčadi Svjetskog prvenstva.

Sama činjenica da nema službene potvrde navodi nas na to da se radi o lažnoj vijesti. U prilog tome ide i što su vijest uglavnom prenijeli tabloidi bez objave u nekom od uglednih svjetskih medija.

Naravno, takva objava izazvala je i lavinu podsmijeha kod navijača, jer se u takozvanoj idealnoj momčadi nalazi nekoliko igrača čiji odabir bode u oči. Primjerice, u prvih 11 tako se nalazi veznjak Paulinho, jedan od najlošijih igrača Brazila na prvenstvu, pa zatim Ashley Young na poziciji lijevog beka ispred Hernandeza?!

U navodnih najboljih 11 su i dva Hrvata. I dok odabir Luke Modrića nitko ne dovodi u znak pitanja, neki strani novinari iščuđavaju se što je u njoj bilo mjesta za Dejana Lovrena ispred Samuela Umtitija. Također, u najboljoj momčadi nema ni najboljeg strijelca SP-a Harryja Kanea, ali zato ima Neymara koji i nije ostavio baš najbolji dojam.

Mnogi sumnjaju u ovaj izbor zbog toga što nema ni službeno najboljeg vratara turnira Belgijca Thibauta Courtoisa, umjesto njega ovdje se nalazi Francuz Hugo Lloris. 

Kako god netko komentirao najbolju momčad, još jednom ponavljamo da ni na jednom službenom FIFA-inom kanalu nema dokaza o tome. Pa i da je to službena momčad SP-a, vjerojatno bi FIFA objavila na svojim stranicama.

Također, mnogi ističu da FIFA nakon prošlog Svjetskog prvenstva uopće nije ni objavila najbolju momčad turnira.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider