Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sprema se transfer

Najveći Dalićev upitnik uoči Engleza: Vrsaljko želi igrati ozlijeđen, u Atleticu bijesni

Hrvatska nogometna reprezentacija ove srijede igra polufinale Svjetskog prvenstva protiv Engleske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trojica hrvatskih nogometnih reprezentativaca propustila su udarni dio treninga u ponedjeljak u Moskvi.

Danijel Subašić, Dejan Lovren i Šime Vrsaljko trenirali su odvojeno od ostalih, a najkritičnija je situacija s Vrsaljkom, koji je upitan za nastup na utakmici Hrvatska - Engleska.

Još u onoj drami s Rusima u četvrtfinalu Vrsaljko je u produžecima ozlijedio koljeno, od 93. do 97. minute liječnici su ga pokušavali osposobiti, ali nisu uspjeli te ga je zamijenio Vedran Ćorluka.

Liječnici iz stožera hrvatske reprezentacije zasad šute i ne daju nikakve signale.

U nekim drukčijim okolnostima, da se Vrsaljku ova ozljeda dogodila usred klupske sezone, sigurno je kako bi uslijedila određena pauza.

Ali Vrsaljko zbog ogromne važnosti utakmice želi igrati, svjestan je da je ovo jedinstvena prilika i njemu i svim ostalima da se pokušaju domoći finala Svjetskog prvenstva.

U konačnici će odluku morati donijeti izbornik Zlatko Dalić, koji je u nekoliko navrata naglašavao kako mu trebaju samo maksimalno spremni igrači, potvrdivši te teze i s nekim konkretnim potezima, kada je rekonvalescenta Vedrana Ćorluku stavio na klupu, a Nikolu Kalinića potjerao iz reprezentacije.

U međuvremenu, ljudima u Atletico Madridu nije baš najbolje sjela najava da bi Vrsaljko mogao zaigrati protiv Engleza, a glavni je razlog - transfer.

Iz Španjolske stižu informacije kako Šime broji svoje zadnje dane kao igrač Atletica jer bi uskoro trebao prijeći u Inter. Pregovori između klubova već su u tijeku, a kad se dogovori odšteta, onda neće biti problema za Vrsaljkovu godišnju plaću. U Interu će povećati hrvatsku koloniju (Ivan Perišić, Marcelo Brozović) i, što mu je još važnije, igrati u Ligi prvaka.

U Atleticu su već pronašli zamjenu za njega (Djibril Sidibe iz Monaca) i ne žele da možebitno pogoršanje ozljede otkaže transfer koji je prilično izgledan...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider