Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Nogomet
sjajna analiza milana stjelje

Otkrivamo najveću slabost Engleske i jedinu dilemu s kojom se bori Zlatko Dalić

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja analizirao je i najavio polufinalni susret Hrvatske i Engleske.

Analiza Milana Stjelje uoči Engleske

Uoči utakmice Hrvatske i Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji kladionice više šansi za pobjedu daju našem suparniku. I neka!

Našoj reprezentaciji bolje odgovora igra u kojoj je suparnik podjednake, pa čak i nominalno veće kvalitete, pa bih osobno istaknuo da sutra možemo očekivati i najbolji nastup naše reprezentacije u ovoj nokaut fazi Svjetskog prvenstva.

Što se tiče našeg sastava, velika većina startnih uloga je odavno poznata, a čini se da će Šime Vrsaljko ipak biti spreman započeti utakmicu. Nadamo se i odigrati je do kraja.

Brozović ili Badelj je jedina i ključna dilema izbornika Dalića!

Isto tako prilično je izvjesno da će izbornik Dalić vratiti na igru sa zadnjim veznim iza leđa Modrića i Rakitića, i da ga zapravo oko te pozicije mori jedina prava dilema: Brozović ili Badelj. Mi ćemo ovdje postaviti Badelja zbog posebno kvalitetnog čitanja igre suparnika. Jasno, sličnu dilemu imao je Dalić i prije utakmice s Argentinom, pa je Brozović dobio priliku i ispalo je - odlično!

Zašto je baš taj dio terena posebno važan u sutrašnjoj utakmici. Naime, to je najživljiji dio engleske reprezentacije jer u tom prostoru Lingard i Alii, zajedno sa Sterlingom konstantno mijenjaju pozicije i traže loptu od jedinog pravog playmakera, od Jordana Herdensona.

Dakle, kada jedan nije dobio loptu, odlazi u dubinu, pa se pojavljuje drugi. A kada to ne funkcionira, znaju u potpunosti otvarati prostor, u tom se slučaju bekovi malo spuštaju prema svojoj polovici, a sve kako bi se otvorio koridor za pas prema Kaneu. Na taj ga se način udaljava od suparničkog gola, ali on je izrazito jak na lopti, može jako puno toga zadržati i to je plan B na koji Englezi dolaze do posjeda nad loptom u suparničkoj polovici.

I zato će, ponavljam još jednom, ovaj dio terena, ionako važan u svakoj utakmici, sutra biti posebno važan!

Lijeva strana engleske obrane je ranjiva

Idemo pokušati pronaći koju slabu točnu u engleskoj momčadi. A to bi mogli biti Maguire i Young. Obojica su dešnjaci koji igraju na lijevoj strani, a pri tom možemo slobodno reći da je Maguire od trojice braniča tehnički najmanje kvalitetan i najslabije otvara englesku igru.

S druge strane, Walker to puno bolje radi, pa i velika većina engleskih napada ide po ovoj desnoj strani. Postavi li Mandžukića i Perišića na tu stranu, pa i Rebića pomakne više prema sredini kako bi zatvorio Hendersona, Engleska će svoje napade morati graditi preko svoje nominalno slabije strane obrane.

U svakom slučaju, ovo su samo naše laičke opservacije, a za vjerovati da je izbornik Dalić osmislio način kako poslije svih ovih pobjeda, pronaći način za ulazak u finale. Englezi su svakako najbolji suparnik na ovom prvenstvu. Uostalom, ako nismo ni mi slučajno u polufinalu, a nismo, onda nisu ni oni. No, daleko od toga da su bolji od Hrvatske. Neka naši još jednom potvrde kako najbolje igraju protiv momčadi s većim renomeom!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider