Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BBC krivo shvatio

FIFA engleskim medijima odgovorila kako će provjeriti i drugu snimku Vidinog spornog slavlja

Engleski mediji pišu o novoj Vidinoj snimci koja je nastala u isto vrijeme kao i prva.

Domagoj Vida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nije dugo trebalo da se engleski mediji, od tabloida do BBC-a, pozabave i drugom snimkom slavlja Domagoja Vide koji i u njoj spominje poklič ''Slava Ukrajini.''

Podsjetimo, Dalićev stručni stožer oslabljen je za jednog od skauta, Ognjena Vukojevića, koji je odlukom HNS-a morao napustiti reprezentaciju uoči polufinala Svjetskog prvenstva. Hrvatska i Engleska igraju u srijedu od 20 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi, a za taj susret Vatreni su gotovo ostali i bez Domagoja Vide koji je samo upozoren od strane FIFA-e.

Razlog je sporni video u kojem su Vida i Ognjen Vukojević poručili "Slava Ukrajini", te "Ovo je pobjeda za Dinamo i Ukrajinu". To je razbjesnilo rusku javnost jer "Slava Ukrajini" je ukrajinski nacionalni poklič, a znamo u kakvim su odnosima ove dvije susjedne zemlje.

Također, FIFA je rigorozna po pitanju miješanja politike u nogometu, no Vida i Vukojević su u isprici već objasnili kako im nije bila namjera uvrijediti domaćina SP-a.

U međuvremenu se pojavila još jedna kratka snimka "veselog" Vide. Nakon pobjede protiv Rusije javio se svojim prijateljima u Kijevu te im poručio:

"Ajmo kafano, plaćam kad dolazim, slava Ukrajini, Beograd gori, ajmo, Jovane brate, ljubi sve, ćao", pričao je Vida u društvu Ivice Olića.

BBC krivo shvatio

Osim već spomenutog pokliča ''slava Ukrajini'', ugledni BBC se malo zaletio te spomenuo Vidine riječi ''Beograd gori''. Nisu provjerili pisanja hrvatskih i srpskih medija kako se radi o poznatoj pizzeriji ''Beograd'' u Kijevu koju vodi Vidin prijatelj kojem se i obraća u snimci.

BBC piše kako je FIFA odgovorila da će provjeriti i tu snimku, no zasad službenih informacija o pokretanju novog disciplinskog postupka još nema.

Bilo bi čudno da bude, jer se radi o gotovo identičnoj snimci snimljenoj u isto vrijeme, a Vida se u međuvremenu i javno ispričao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider