Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ludi početak

Koliko iznenađenja na startu SP-a: Od favorita za naslov slavili samo Francuzi, i to jedva

U prvom kolu utakmica po skupinama najveći favoriti nisu bili uspješni.

Galerija Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji (Foto: AFP) Njemačka - Meksiko (Fopto: AFP) Neymar (Foto: AFP) +4 Lionel Messi (Foto: AFP)

Prvo kolo natjecanja po skupinama Svjetskog prvenstva još uvijek nije završeno, no već možemo reći kako je obilježeno iznenađenjima. Prvenstveno mislimo na činjenicu što nitko od najvećih favorita za naslov nije pobijedio osim Francuske.

Finalist prošlog Eura pobijedio je Australiju, ali teškom mukom, golom Paula Pogbe desetak minuta prije kraja utakmice. Španjolska i Portugal su remizirali, a Brazil i Argentina također su došli tek do boda na startu prvenstva.

Najveći je pak šok doživjela Njemačka. Aktualni svjetski prvaci izgubili su od Meksika 1:0, a posljednji put nisu slavili na otvaranja SP-a još od 1986. godine. Brazilu se to pak nije dogodilo još duži period, od Mundijala u Argentini 1978. godine.

Zanimljivo, nakon prva kola su Hrvatska i Srbija zbog uvodnih pobjeda barem nakratko vodeće momčadi u skupinama s Argentinom i Brazilom. Iran je pak prvi u grupi sa Španjolskom, Portugalom i Marokom. I dok Hrvatska ima šanse ostati na čelu grupe, Iranci će ovih nekoliko dana dugo pamtiti.

U ponedjeljak prve utakmice igraju Englezi i Belgijanci u skupini G. Panama i Tunis nadaju se novim iznenađenjima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider