Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika pobjeda

Senzacija u Rusiji: Meksiko nakon drame šokirao svjetskog prvaka Njemačku!

Reprezentacija Meksika priredila je najveću senzaciju dosadašnjeg SP-a pobijedivši Njemačku s 1-0.

Galerija Javier Hernandez (Foto: AFP) Slavlje Meksika (Foto: AFP) Slavlje Meksika (Foto: AFP) +3 Njemačka - Meksiko (Fopto: AFP)

U susretu 1. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Moskvi nogometaši Njemačke, koji brane naslov svjetskog prvaka, izgubili su od Meksika s 0-1 (0-1). Pobjednički gol za Meksiko pao je u 35. minuti iz kontranapada, kojeg je poveo Javier Hernandez Chicharito, a u pogodak ga je pretvorio napadač PSV-a Hirving Lozano.

Njemačka je tek drugi put u svojoj povijesti izgubila prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Posljednji put to im se dogodilo prije 36 godina, 1982. protiv Alžira, ali te godine otišli su do završnice. Također, ovaj poraz Nijemce baca u opasnu poziciju, a to je da u osmini finala potencijalno mogu ići na prvoplasirani Brazil u skupini E.

Uzbudljivo i bogato prvo poluvrijeme pripalo je Meksikancima, koji su zaprijetili već u 2. minuti, kada se Hirving Lozano probio u kazneni prostor, ali je njegov udarac uspio blokirati Jerome Boateng.

Nijemci su u 16. minuti bili blizu pogotka. Joshua Kimmich je ubacio u peterac za Khediru, kojemu je loptu s noge skinuo Salcedo. Četiri minute kasnije Timo Werner pokušava iz okreta sa 12 metara, ali lopta ide ravno u vratara Ochou.

Ipak, u 35. minuti Meksiko zasluženo vodi. Kontranapad, koji je poveo Javier Hernandez Chicharito, u pogodak je pretvorio Lozano.

Imali su Meksikanci u prvom poluvremenu još tri obečavajuća kontranapada, ali su ih "sprčkali". To im se moglo osvetiti u 39. minuti, kada je Toni Kroos iz slobodnog udarca sa 20 metara, uz malu pomoć vratara Ochoe, pogodio gredu.

Iako je Njemačka u nastavku prisilila Meksiko da se brani, izabranici Joachima Löwa teško su dolazili do prigoda. U 65. minuti Kimmich iz teške pozicije puca škaricama, ali lopta ide iznad gola. Potom je u 72. minuti Reusov volej sa osam metara iskosa bio neprecizan, a 76. Toni Kroos puca sa vrha kaznenog prostora, ali lopta prolazi tik uz vratnicu.

Posljednju prigodu Njemačka je imala u 89. minuti, ali pokušaj Marija Gomeza zaustavlja vratar Ochoa.

Meksikanci su dva puta zaprijetili iz kontranapada. U 57. minuti su se spetljali Javier Hernandez i Vela, a 82. je udarac Layuna sa 16 metara završio pored vratnice.

NJEMAČKA - MEKSIKO 0-1

NJEMAČKA: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Plattenhardt (Mario Gomez, 79), Kroos, Khedira (Reus, 60), Müller, Özil, Draxler, Werner (Brandt, 86).

MEKSIKO: Ochoa, Salcedo, Ayala, Moreno, Gallardo, Herrera, Guardado (Rafa Marquez, 74), Layun, Vela (Alvarez, 58), Lozano (Jimenez, 66), Hernandez.

STRIJELCI: 0-1 Hirving Lozano (35).

SUDAC: Alireza Faghani (Iran)

STADION: Lužnjiki

GLEDATELJA: 78.000

 

NJEMAČKA - MEKSIKO 0:1

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider