Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo nismo ni sanjali

KALKULACIJE: Hrvatska je na ovo čekala 20 godina, a otvara se i protivnik u osmini finala

Hrvatska je pobjedom protiv Argentine osigurala plasman u osminu finala te sada u miru može čekati utakmicu s Islandom.

Slavlje Hrvatske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija je pobjedom protiv Argentine u susretu 2. kola D skupine Svjetskog prvenstva u Rusiji prvi put nakon 20 godina osigurala plasman u osminu finala na SP-u.

Posljednji, ujedno i jedini put kada je Hrvatska prošla skupinu na Svjetskom prvenstvu bilo je prije 20 godina u Francuskoj. Tada su Vatreni pod vodstvom Ćire Blaževića u prva dva kola pobijedili Jamajku s 3:1 i Japan s 1:0, a potom u borbi za prvo mjesto u grupi izgubili od Argentine s 0:1.

U posljednjem kolu protiv Islanda izabranici Zlatka Dalića igraju za prvo mjesto i vjerojatno će imati priliku izbjeći Francuze, jednog od favorita natjecanja, u osmini finala. Jedan od rijetkih scenarija koji bi mogao pokvariti rasplet u drugoj fazi je da Island pobijedi u obje utakmice do kraja.

U tom slučaju Hrvatska bi bila druga u skupini te vjerojatno išla na Francusku, ali ono što se nama sviđa je da će imati par prilika da osigura prvo mjesto u grupi. Hrvatska će osvojiti skupinu ako u posljednjem kolu ne izgubi od Islanda, koji bi prije toga u petak trebao pobijediti Nigeriju.

Hrvatska bi mogla dodatno zakomplicirati i Argentini te Islanđanima otvoriti vrata osmine finala. No, to su sada slatke brige i u ovom trenutku Dalićevi izabranici trebaju razmišljati većinom o sebi.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider