Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko bi rekao...

Jesu li zaista najveći? Ronaldo i Messi nisu NIKADA zabili pogodak u nokaut fazi svjetskog prvenstva!

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi još uvijek čekaju svoj prvi pogodak u nokaut fazi svjetskog prvenstva.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dvojica trenutno najvećih nogometaša današnjice, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, oprostili su se u istom danu od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Messijeva Argentina, aktualni viceprvaka svijeta od prije četiri godine, izgubila je od Francuske s 4:3, dok je Ronaldov Portugal, aktualni prvak Europe, poražen od Urugvaja s 2:1.

Obojica su po četvrti put nastupili na svjetskoj smotri sa svojim reprezentacijama. Messi je po četvrti put zakazao kada je bilo najpotrebnije, a Cristiano Ronaldo po treći put (jednom Portugal nije izborio nokaut fazu).

Nevjerojatno zvuči da je Argentina odigrala devet utakmica u nokaut fazi natjecanja od 2006. godine do danas, te da u svim tim utakmicama Lionel Messi nijednom nije postigao pogodak. Odigrao je 756 minuta i nijednom nije zatresao suparničku mrežu.

Cristiano Ronaldo je s Portugalom odigrao šest utakmica u nokaut fazi natjecanja, nastupio 514 minuta i nijednom nije zabio pogodak.

S obzirom da jedan ima 33 godine, a drugi 31, teško je za očekivati da će obojica zaigrati 2022. godine u Kataru na Svjetskom prvenstvu s 37, odnosno 35 godina. Čini se da će svoju reprezentativnu karijeru završiti bez pogotka za svoju zemlju u nokaut fazi najvećeg natjecanja kada su reprezentacije u pitanju.

Za dvojicu najvećih igrača današnjice i u posljednjih 10-ak godina, koliko već osvajaju Zlatne lopte koje označavaju najboljeg pojedinca svijeta, ovo je ipak previše.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider