Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To bi bilo sjajno

Iz svih kutova: Pogledajte prekrasni stadion na koji bi se Hrvatska mogla vratiti

Sati nas dijele do početka utakmice Hrvatska - Argentina u Nižnjem Novgorodu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Službenog naziva Nižnji Novgorod stadion, poprište je velike bitke Hrvatske i Argentine u drugom kolu skupine D Svjetskog prvenstva.

Vatreni će se suprotstaviti Gaučosima (s primarnim ciljem da ne izgube) na stadionu koji ima četiri UEFA-ine zvjezdice i čiji je službeni kapacitet 44.899 gledatelja, ali je za ovo Svjetsko prvenstvo zbog sigurnosnih razloga i velikog broja akreditiranih medija smanjen na 43.319.

Smješten je na ušću rijeke Oke u Volgu i radi se o potpuno novom zdanju, čija je gradnja započela 2015. i dovršena ove godine.

Trošak izgradnje bio je 17 milijardi i 900 milijuna ruskih rubalja, a to je nešto više od 243 milijuna eura.

Metalni krov težak je više od 11.000 tona i stadionu dodatno daje na masivnosti, naročito noću kada je cijeli osvijetljen.

Što se tiče ovog Svjetskog prvenstva, u Nižnjem Novgorodu je već odigrana jedna utakmica, u kojoj je Švedska uz pomoć VAR-a pobijedila Južnu Koreju s 1:0.

Uz dvoboj Hrvatska - Argentina, još će ih se odigrati četiri. Engleska i Panama u drugom kolu skupine G te Švicarska i Kostarika u trećem kolu skupine E.

Budu li Vatreni prvi...

Zanimljivo, Hrvatska će nakon Argentine opet stići u Nižnji Novgorod ako završi prva u skupini D. Upravo ovdje će se 1. srpnja s početkom u 20:00 po našem vremenu igrati dvoboj između prvoplasirane reprezentacije iz skupine D i drugoplasirane iz skupine C.

Niti tu ne završava Svjetsko prvenstvo za Nižnji Novgorod jer posljednja utakmica koja će se igrati na ovom prekrasnom stadionu jest četvrtfinale zakazano za 6. srpnja s početkom u 16:00. Opet možda s Hrvatskom. Naime, u tom četvrtfinalu sastat će se pobjednik susreta C1 - D2 (Hrvatska?) protiv pobjednika A1 - B2.

Hrvatska će protiv Argentine večeras...

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider