Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"supruga je sve predvidjela"

Rakitić otkrio kako je motivirao momčad da "izvuče" Modrića i nadahnuo Subašića!

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić otkrio je što je rekao momčadi prije raspucavanja kaznenih udaraca u utakmici s Danskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U pripremi za četvrtfinalni ogled Svjetskog prvenstva protiv Rusije hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić našao je vremena za intervju u britanskom Telegraphu. On je britanskim medijima otkrio što je rekao momčadi prije raspucavanja penala u osmini finala protiv Danske, kao i što je rekao vrataru Subašiću prije nego što je krenuo braniti.

"Rekao sam im: 'Luka nas je toliko puta spasio, sada je red na nama.' Subi sam rekao da uživa u svakom trenutku jer je ovo njegova večer", otkrio Rakitić, koji je pucao posljednji, peti jedanaesterac.

"Sekunda se činila poput jednog sata. Želio sam da se ugase svjetla i da nitko ne vidi što radim. Prije utakmice sam razgovarao sa suprugom i rekla mi je da ću zabiti odlučujući jedanaesterac. Gledao sam Schmeichela prije utakmice i proučavao kako brani jedanaesterce. Razgovarao sam i s Andrejom Kramarićem, koji je bio s njim u Leicesteru. Bio sam pun samopouzdanja prije penala", ispričao je Rakitić te najavio utakmicu protiv Rusije.

"Znamo da nas očekuje stadion pun ruskih navijača i da moramo odigrati svoju najbolju utakmicu. Da mi je netko rekao prije turnira da ćemo igrati četvrtfinale protiv Rusije, pitao bih ga gdje trebam potpisati", rekao je Rakitić u razgovoru za britanski Telegraph.

Hrvatska i Rusija igraju u subotu s početkom u 20 sati na stadionu u Sočiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider