Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez milosti

Internet se brutalno sprda s Brazilom, a posebno Jesusom: Mediji kritiziraju Neymara i Titea

Brazilski mediji nisu bili previše kritični, ali zato društvene mreže nemaju milosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazil je završio svoj nastup na Svjetskom prvenstvu ispadanjem od Belgije u četvrtfinalu. Belgija je u jednoj od ljepotica prvenstva slavila s 2:1 i poslala Selecao kući.

Brazilski mediji ovaj poraz nisu doživjeli kao posebnu katastrofu; nakon utakmice hvale Belgiju koja se pokazala daleko najjačim protivnikom s kojim se Brazil susreo u Rusiji.

''Briljantna predstava Belgije u prvom dijelu'', piše O Correio Brazilense. Na sličnom je tragu i O Globo, koji također hvali Belgiju te poziva Brazil da nauči lekciju iz ovog poraza. Prema njima, Brazil bi nakon ispadanja trebao sazrjeti te razviti jasan plan i stil igre kako bi se ova generacija borila za naslov za četiri godine.

Nešto je kritičniji UOL, posebno prema prvoj zvijezdi Brazila Neymaru. Neymar je na Svjetskom prvenstvu postao predmet sprdnje na društvenim mrežama zbog učestalog simuliranja – ukupno je proveo preko 16 minuta ležeći na travi – a UOL je posvetio cijeli tekst ''nezrelom Neymaru''.

Neymara kritiziraju zbog igre, ali i ponašanja izvan terena. Brazilska zvijezda je cijelo prvenstvo odbijala davati izjave, osim kada je kao igrač utakmice to morao napraviti po protokolu FIFA-e. Na terenu, piše UOL, nije napravio iskorak i pozicionirao se uz bok Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu, koji ostaju stepenicu iznad u svjetskoj nogometnoj hijerarhiji.

Nema poziva na smjenu izbornika Titea, a navijači su, po anketi O Globa, uvjerljivom većinom za njegov ostanak na klupi. Ipak, kritike nije izbjegao, posebno zbog forsiranja iste postave, koju nije mijenjao praktički cijelo prvenstvo. Posebno se to odnosi na Gabriela Jesusa, koji nije zabio nijedan gol u Rusiji iako je imao veliko Titeovo povjerenje.

I dok brazilski mediji nisu ''pokopali'' svoju reprezentaciju, društvene mreže nisu imale milosti. Uz naravno Neymara, upravo je Gabriel Jesus jedna od glavnih meta: zbog igara na prvenstvu zaradio je usporedbe s antijunakom prošlog prvenstva Fredom.

Izvukli su i poznatu fotografiju na kojoj tada 17-godišnji Jesus sudjeluje u pripremama za domaći Mundijal bojanjem ulica, uz natpis: ''Zadnji put kada je Jesus bio koristan na Svjetskom prvenstvu.'' Društvene mreže nisu imale milosti za mladog napadača Brazila koji se nije proslavio u Rusiji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider