Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dan karijere

Imamo kandidata za najgol Svjetskog prvenstva: Nacho ispalio "raketu"

Španjolac će dugo pamtiti petak 15. lipnja, iako mu je potpuno slavlje uskratio Cristiano Ronaldo.

Nachova golčina (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sve dok Cristiano Ronaldo nije iz fenomenalno izvedenog slobodnog udarca izjednačio i donio bod Portugalu, španjolski junak na otvaranju Svjetskog prvenstva bio je Nacho Fernandez.

Ovaj često osporavani igrač Real Madrida postigao je fantastičan pogodak u 58. minuti utakmice. David Silva je u šesnaestercu pokušao proigrati Isca, nije mu uspjelo, portugalska obrana je to očistila, ali ravno na nogu Nacha koji se namjestio i briljatno stisnuo loptu koja je poput projektila završila u mreži, odbivši se od desne vratnice nemoćnog Ruija Patricija.

Nacho će ovaj petak 15. lipnja dugo pamtiti jer bio mu je to prvi pogodak za reprezentaciju u 18. nastupu. Bolji gotovo da nije mogao biti...

Osim toga, zanimljivo je i kako je Nacho ovim pogotkom postao prvi igrač Real Madrida koji je zabio za reprezentaciju gol na Svjetskom prvenstvu izvan šesnaesterca. Posljednji kome je to uspjelo bio je - Fernando Hierro, današnji španjolski izbornik koji je u kaotičnom slijedu događaja naslijedio Julena Lopeteguija.

Hierro je, u nedostatku ozlijeđenog Danija Carvajala, odlučio na desnom beku Nachu dati prednost ispred Alvara Odriozole, igrača Real Sociedada koji po vokaciji jest desni bek, za razliku od Nacha koji je stoper, a po potrebi pokriva i desnu stranu obrane.

Na samom startu dvoboja je Nacho skrivio penal nad Cristianom Ronaldom, ali se u 58. minuti iskupio biserom koji će zasigurno kandidirati za najljepši gol Svjetskog prvenstva.

Puno mu je minule sezone u Realu vjerovao i Zinedine Zidane pa je tako Nacho upisao 42 nastupa u svim natjecanjima za Kraljevski klub, a sad je na genijalan način opravdao povjerenje Hierra u derbiju prvog kola po skupinama...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider