Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postaje trener

Hrvatska zaključila karijeru ruske ikone: "Da nije bilo Svjetsko prvenstvo, i prije bih završio"

Demonstrirao je mirnoću i iskustvo prilikom izvođenja penala, ali Rusima to nije bilo dovoljno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rekorder po broju nastupa za rusku nogometnu reprezenatciju, 38-godišnji branič Sergej Ignjaševič, objavio je u nedjelju da odlazi u igračku mirovinu, nakon što je njegova momčad poražena od Hrvatske u trileru jedanaesteraca u četvrtfinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva odigranom u Sočiju.

"Ovo je bilo moje zadnje Svjetsko prvenstvo, moj zadnji turnir i moja zadnja utakmica u karijeri. Da se nije radilo o Svjetskom prvenstvu, mislim da bih već i prije završio karijeru", izjavio je Ignaševič u video poruci objavljenoj na društvenoj mreži.

Ignaševič je cijelu karijeru proveo igrajući za ruske klubove, a od 2004. godine do kraja karijere nosio je dres moskovskog CSKA, s kojim je 2005. godine, kao kapetan momčadi, osvojio tadašnji Kup UEFA.

Za rusku reprezentaciju je odigrao rekordnih 127 utakmica i postigao osam pogodaka.

"Svjetsko prvenstvo je bilo veliki motiv za mene. Osjećam radost, osjećam se ispunjeno, jer završavam karijeru na vrhuncu. Igrao sam u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, u odličnoj momčadi s odličnim trenerom, sa suigračima koji su dali sve od sebe", rekao je jedan od trojice uspješnih izvođača jedanaesteraca za Rusiju, što ipak nije bilo dovoljno za pobjedu nad Hrvatskom.

"To je nogomet, igra u kojoj je sve moguće. No, nitko nije bio nezadovoljan, ni u svlačionici, ni na terenu", dodao je Ignaševič i otkrio planove za budućnost:

"U prosincu namjeravam dobiti trenersku licencu. Želio bih postati trener, i to dobar trener."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider