Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Djeca u transu

Hrvatska reprezentacija oduševila Ruse: Veliki događaj za malo mjesto

Reporter Nove TV Saša Lugonjić javio se iz Rusije gdje je u ponedjeljak stigla i prvi trening odradila hrvatska nogometna reprezentacija.

Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Dok god hrvatska nogometna reprezentacija ostane na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, reporter Nove TV Saša Lugonjić će izvještavati iz kampa reprezentacije, hotelskog kompleksa Šumska rapsodija u kojeg su se u ponedjeljak Vatreni smjestili, a potom i odradili trening stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minuta vožnje.

"Okupilo se 500-tinjak ljudi na prvom otvorenom treningu, toliki je i otprilike kapacitet ovog malog stadiona. Naravno, mahom su to bili roditelji s djecom koja su ovdje dominirala. Možete zamisliti što je za ruske sedmogodišnjake i osmogodišnjake značilo vidjeti uživo Luku Modrića, Ivana Rakitića i ostale hrvatske zvijezde. Veliki je to događaj za ovo malo mjesto koje nikad nije prije nije imalo priliku ugostiti takve nogometne zvijezde. Posebno za dolazak hrvatske nogometne reprezentacije je i napravljen ovaj mali stadion kojeg će, nakon što Vatreni odu, nastaviti koristiti nogometaši ovdašnjeg kluba", ispričao je Lugonjić.

Prije nego li su hrvatski reprezentativci odradili prvi trening u Roščinu, na press-konferenciji su bili Andrej Kramarić i Josip Pivarić koji su prvi došli na druženje s novinarima.

"Ja mogu samo jednostavno reći ono što svi vidite kroz igre ne samo u reprezentaciji nego i kroz klub da iza mene stoje neke brojke i rezultati. Dajem sve od sebe što je najbitnije, ne samo za sebe nego i za ekipu. Na kraju opet moram reći da nisam ja taj koji sam sebe može staviti na papir i prvih 11 koji će istrčati", izjavio je Kramarić na pitanje o tome smatra li da mora igrati u prvih 11 na utakmici Hrvatska - Nigerija.

Pivarić je, sudeći prema pripremnim dvobojima i razmišljanjima izbornika Dalića, u Rusiju pozvan kao alternativa Ivanu Striniću na lijevom beku. Evo što je rekao o atmosferi u reprezentaciji uoči početka Svjetskog prvenstva.

"Dobro je da smo došli ovdje s pobjedom protiv Senegala, normalno da ti se odmah digne i samopouzdanje pa čekaš iduću utakmicu koja bi trebala biti vrlo sličnog tipa. Ta prva utakmica će uvelike pridonijeti tome da li će atmosfera u reprezentaciji biti dobra ili loša."

Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider