Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruska baza

Vatreni doputovali u Šumsku rapsodiju: Pogledajte kako su ih dočekali

U četvrtak počinje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a Hrvatska svoju prvu utakmicu igra u subotu.

Galerija Hrvatski reprezentativci stigli u Rusiju (Foto: AFP)

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u hotelski kompleks Šumska rapsodija koji se nalazi u mjestu Iljičevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt-Peterburgu. To će biti dom Vatrenih za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Resort sa četiri zvjezdice nalazi se u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.

U samom resortu nalazi se i sportski kamp - teniski i košarkaški tereni, a na samom jezeru i lijepa pješčana plaža. Riječ je i o jednom od najskupljih mjesta u samoj regiji.

"Ovdje je hladnije, imamo vremena naviknuti se, a iako su udaljenosti velike - svi imaju taj problem i to nam je najmanja briga. Imamo mnogo razloga za optimizam, imamo pravo nadati se dobrim stvarima, a treba zaslužiti i malo sreće. Pun sam vjere u našu reprezentaciju, svi moramo staviti Hrvatsku ispred svih, ispred osobnih ambicija i ega, i tada možemo očekivati dobar rezultat", kazao je po dolasku u Iljičevo hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski nogometaši će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minute vožnje od hotela. Stadion je u potpunosti preuređen, ima i reflektore, a domaćini navode kako je siguran, pa će svim "nepozvanim gostima" biti onemogućena bilo kakva špijunaža tijekom treninga.

Do prvog sraza, 16. lipnja s Nigerijom u Kalinjingradu, trenirat će još pet puta.

"Utakmica s Nigerijom nama je najvažnija, iako eventualni neuspjeh možemo popraviti u sljedeće dvije utakmice. Jako sam zadovoljan odrađenim pripremama, mnogo smo toga isprobali i još sam uvjereniji da možemo ostvariti ciljeve. Ništa me neće pokolebati, pokazali smo protiv Brazila da možemo igrati sa svakime, pobijedili smo i Senegal makar nismo odigrali sjajno. Analizirat ćemo, raditi i imamo vremena ponešto korigirati kako bismo izabrali najbolje za Nigeriju", dodao je izbornik.

Hrvatska - Nigerija prva je utakmica naše reprezentacije na SP-u, a nakon toga slijede dvoboji protiv Argentine (21. lipnja, Nižnji Novgorod) i Islanda (26. lipnja, Rostov na Donu).

Dosadašnji kampovi Vatrenih:

EP 1996. Engleska – Nottingham

SP 1998. Francuska – Vittel

SP 2002. Koreja/Japan – Toyami

EP 2004. Portugal – Santa Justa

SP 2006. Njemačka – Bad Brückenau

EP 2008. Austrija/Švicarska – Bad Tatzmannsdorf

EP 2012. Warka

SP 2014. Brazil – Praia do Forte

EP 2016. Francuska – Deauville

SP 2018. Rusija - Roščino

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider