Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrabre se Tricolori

Francuzi žele izbjeći Hrvatsku u osmini finala: "Mi možemo osvojiti Svjetsko prvenstvo"

Hrvatska nogometna reprezentacija u osmini finala Svjetskog prvenstva igrat će protiv nekog iz skupine C.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska u osmini finala Svjetskog prvenstva želi izbjeći Hrvatsku pa će dati sve od sebe kako bi u posljednjoj utakmici u skupini pobijedila Dansku, rekli su u nedjelju njeni nogometaši.

"U skupini D u najboljoj formi je Hrvatska. To je velika ekipa koja je bila sposobna pobijediti Argentinu", rekao je 25-godišnji vezni igrač Paul Pogba.

"No u toj fazi natjecanja svaki je protivnik težak", dodao je nogometaš Manchester Uniteda.

"Hrvatska je najbolja u skupini D"

Njegov suigrač, 23-godišnji vezni Corentin Tolisso, također smatra da je bolje igrati protiv Argentine, Nigerije ili Islanda u osmini finala.

"Hrvatska se čini najboljom u toj skupini, dat ćemo sve od sebe da ne budemo drugi kako ne bi smo igrali s njom", napomenuo je igrač Bayern Munchena.

Hrvatska ima šest bodova, Nigerija tri, a Island i Argentina po 1. Argentinci će proći dalje kao drugi u skupini pobijede li u utorak Nigeriju i ako Hrvatska ne izgubi od Islanda.

Danski izbornik ih dodatno motivirao

"Argentinci imaju odlične pojedince, posebno Messija, koji u jednoj utakmici može napraviti bilo što", rekao je Tolisso.

Francuska u skupini C ima 6 bodova, Danska 4, Australija 1 a Peru je bez bodova. Danski izbornik Age Hareide je prije prvenstva rekao da Francuzi nisu favoriti za osvajanje pehara svjetskog prvaka.

"Što se događa izvan terena, ne zanima me. Mi ćemo odgovoriti na terenu", poručio je Pogba.

"Znamo što je rekao, to je njegovo mišljenje. Pokazat ćemo mu u utorak da to što je rekao nije točno", dodao je Tolisso.

Pogba je uvjeren da mogu do naslova prvaka svijeta.

"Mi, velike ekipe, nismo ovdje došli na odmor. Došli smo pobijediti. Imamo kvalitetne igrače i dobru momčad. Moguće je da budemo svjetski prvaci iako neće biti lako. Vidimo da na SP-u nema malih ekipa niti loših igrača. No možemo ga osvojiti. Put je još uvijek dug, potrebno se boriti i biti snažan", zaključio je veznjak Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider