Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Faraoni se držali, ali...

Urugvaj u 89. minuti iščupao pobjedu protiv Egipta: Nebeski skok Gimeneza!

Kasni pogodak odlučio je pobjednika u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva...

Galerija Jose Gimenez (Foto: AFP) Mohamed Salah (Foto: AFP) Stadion u Ekaterinburgu (Foto: AFP) +3 Rodrigo Bentancur (Foto: AFP)

Urugvaj je pobijedio Egipat s 1:0 u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva, ujedno i drugom dvoboju u skupini A gdje je Rusija s 5:0 torpedirala Saudijsku Arabiju na startu natjecanja.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je stoper Jose Gimenez u 89. minuti koji je u 89. minuti glavom zatresao mrežu odličnog egipatskog vratara El Shenawyja, nakon ubačaja Carlosa Sancheza.

Urugvaju ipak pobjedu nisu donijeli iznimni napadači Edinson Cavani i Luis Suarez, a potonji je mogao biti i tragičar utakmice jer je promašio tri ogromne prilike. Egipćani su bez svoga najboljega igrača Mohameda Salaha, uz veliku dozu sreće, držali "nulu" sve do minutu prije kraja. S obzirom na tijek utakmice i veliki broj propuštenih prilika, Urugvajci su potpuno zaslužili pobjedu u Jekaterinburgu. Unatoč najavama, za Egipćane nije nastupio najbolji igrač u Europi napadač Liverpoola Mohamed Salah. Utakmicu je odgledao s klupe, još uvijek nezaliječen od ozljede ramena zarađene na finalu Lige prvaka.

Na klupi je ostao i legendarni 45-godišnji golman Essam El-Hadary, koji će tako morati pričekati na počast postati najstariji igrač koji je ikad nastupio na mundijalima. Izbornik Cuper se odlučio za 16 godina mlađeg Mohameda El-Shenawyja, koji je sjajno čuvao svoja vrata sve do 89. minute i gola Gimeneza.

Prvi je zaprijetio Urugvaj preko Cavanija, čiji udarac u 8. minuti brani vratar El Shenawy, a u 24. minuti druga urugvajska zvijezda Suarez ne uspijeva s tri metra pogoditi vrata. To je bilo sve vrijedno spomena u prvom poluvremenu u kojem je Urugvaj jalovo napadao, a Egipćani su pokazali da su, i bez Salaha, ozbiljna reprezentacija, i taktički i fizički.

Drugo poluvrijeme započelo je velikom šansom Suareza, koga je lijepo uposlio Cavani, a napadač Barcelone s tri metra pogađa egipatskog vratara. Urugvajci su nastavili s napadima, dok Egipćani dobrih 20-tak minuta nisu došli ni do kaznenog prostora Južnoamerikanaca. U 72. minuti najveća prilika za Egipat - opasan šut uputio je Fathy, a Muslera je konačno dobio priliku da se zagrije. U sljedećem napadu ponovno Cavani prigrava Suareza koji se u presudnom trenutku spetljao pred vratima. U 81. minuti Elneny je neprecizan s desetak metara, a u 83. minuti egipatski vratar čudesno brani precizan i jak šut Cavanija s ruba kaznenog prostora. U 88. minuti Cavani iz slobodnog udarca pogađa desnu vratnicu. Napokon, u 89. minuti Urugvaj je došao do pobjede - s desne strane je ubacio je Sanchez, a najviše je skočio stoper Atletico Madrida Gimenez i glavom zakucao loptu u mrežu pored nemoćnog vratara za pobjedu koja Urugvaju vjerojatno donosi i prolaz skupine.

Nakon kompletiranog prvog kola u skupini A vodeća je Rusija. Urugvaj je drugi, također s tri boda, a treći Egipat i četvrta Saudijska Arabija su bez bodova. U 2. kolu igraju Rusija - Egipat i Saudijska Arabija - Urugvaj.

EGIPAT - URUGVAJ 0:1

Pred 27.000 gledatelja na Jekaterinburg Areni sudio je Kuipers (Nizozemska).

Strijelac: 0:1 Gimenez (89)

EGIPAT: El Shenawy - Fathi, Gabr, Hegazy, Abdel Shafi - Elneny, Hamed (Moursy, 50)- Warda (Sobhy, 82), Said, Trezeguet - Mohsen (Kahraba, 63)

URUGVAJ: Muslera - Varela, Gimenez, Godin, Caceres - Nandez (Sanchez, 58), Bentancur, Vecino (Torreira, 87), De Arrascaeta (Rodriguez, 59)- Cavani, Suarez

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider