Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
20 godina čekamo

Dalić stišava euforiju: Argentina će ući u povijest, ali da bi imala pravu težinu...

Vatreni u petak nisu trenirali, a pred medije je izašao izbornik Dalić koji je nakon utakmice bio vrlo miran. Što je rekao dan nakon velike pobjede?

Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Zlatko Dalić je, možemo onako reći, poslao poruke i optimizma i opreza. Naravno da je izuzetno zadovoljan, poručio je da nas svijet sada gleda drugačijim očima i da su nam akcije sada porasle na ovom Svjetskom prvenstvu, ali isto tako je rekao da Hrvatska zasada nije napravila ništa više od prolaska skupine i da je dug put pred njim i njegovim igračima.

I dobro je da je tako. Navijači imaju pravo na euforiju, iskreno teško im je i zamjeriti nakon onog što smo sinoć vidjeli, ali izbornik je svjestan da samo ovakvim fokusom na svaku iduću utakmicu Hrvatska može napredovati na ovom turniru. U suprotnom, rekao je da bi sami sebi mogli biti protivnik.

Jedan strani novinar je pitao Dalića je li razlog onakve predstave taj što je Argentina bila loša ili što je Hrvatska bila jako dobra. Izbornik je odmah rekao da je Hrvatska apsolutno bila odlična, da su njegovi igrači ispunjavali sve što je od njih tražio i da je to bio razlog onakve utakmice.

Utakmica je to koja će sigurno ući u hrvatsku nogometnu povijest jer kada onako razmontirate reprezentaciju koja je ovdje došla s ciljem da osvoji naslov svjetskog prvaka, onda je jasno da ćemo se ovog četvrtka u Nižnjem Novgorodu još dugo sjećati, zapravo vječno kao i one pobjede nad Nijemcima u Lyonu 1998. godine.

Protiv Islanda s puno novih igrača u momčadi

Naravno, da bi ta pobjeda imala na kraju priče težinu kakvu je imala ona prije 20 godina, onda bi Hrvatska u Rusiji trebala nakon tog Svjetskog prvenstva konačno dobiti jednu utakmicu nokaut faze.

Možemo dakle očekivati da će više od pola momčadi biti promijenjeno za Island. Marcelo Brozović ne može igrati zbog suspenzije (dva žuta kartona), a neke igrati i ostali koji imaju po jedan žuti i prijeti im suspenzija (Rakitić, Rebić, Mandžukić, Vrsaljko).

Siguran sam da će izbornik u početni sastav uvrstiti Vedrana Ćorluku, igrača kojem je posvetio jedan dio press-konferencije rekavši da on može biti primjer kako se odnosi prema reprezentativnom dresu. Protiv Argentine je ušao u sudačkoj nadoknadi i upisao 100. nastup, a Dalić je kazao da njegovo ponašanje može biti primjer svima.

To je ujedno i jedini način na koji ova reprezentacija može doći do dobrog rezultata u Rusiji...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider