Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hazard ih dotukao

Engleska se vraća kući bez medalje: Belgija brončana na Svjetskom prvenstvu!

Na stadionu Krestovski u Sankt-Peterburgu odigrana je utakmica za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Galerija Slavlje Belgijanaca (Foto: AFP) Slavlje Belgijanaca (Foto: AFP) Reprezentacija Belgije (Foto: AFP) Meunier slavi gol Englezima (Foto: AFP)

Belgija je pobijedila Englesku s 2:0 u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i osvojila brončanu medalju, čime su ostvarili najveći uspjeh u svojoj povijesti (dosad je to bilo četvrto mjesto sa SP-a u Meksiku 1986.).

Englezi, čije je raspoloženje uoči polufinalnog okršaja s Hrvatskom u određenoj mjeri bilo podcjenjivačko i bahato, kući se vraćaju bez medalje, baš kao i posljednji put kada su uspjeli ući u polufinale (u Italiji 1990.).

Što se same utakmice tiče, Belgijanci su postavili svoj najjači mogući sastav, dok su Englezi imali čak pet izmjena u odnosu na utakmicu s Hrvatskom.

Već u 4. minuti Belgijanci su poveli nakon prodora Chadlija i ubačaja u peterac koji je dočekao igrač PSG-a Thomas Meunier i lako pogodio mrežu. U 12. minuti udarac de Bruynea pogodio je Stonesa, a engleski vratar Pickford je to jedva obranio. U 24. minuti su i Englezi dočekali svoju veliku šansu, ali je njihov najbolji strijelac Kane loše zahvatio loptu kada je bio na desetak metara od gola. Alderweireld je u 35. minuti iz blizine poslao loptu malo iznad grede i to je bilo sve iz prvog dijela u kojem su Belgijanci dominirali.

Englezi su puno bolje zaigrali u drugom dijelu, a najbolju priliku propustio je Dier u 70. minuti kada je uspio prebaciti Curtoisa, ali je Alderweireld spasio s gol-crte. U 80. minuti Meunier je iskosa s desetak metara opalio svom snagom iz voleja, ali se istakao vratar Pickford. No, u 82. minuti niti odlični Pickford nije uspio spriječiti drugi gol Belgijanaca nakon što je de Bruyne proigrao Edena Hazarda, a napadač Chelsea se sjurio u kazneni prostor i plasirao loptu u donji desni kut engleskih vrata.

BELGIJA - ENGLESKA 2:0

Pred 65.000 gledatelja na Sankt Peterburg Areni sudio je Iranac Alireza Faghani.

Strijelci: 1:0 Meunier (4), 2:0 E. Hazard (82)

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Meunier, Witsel, Tielemans (Dembele, 79), Chadli (Vermalen, 39) - De Bruyne, Lukaku (Mertens, 60), E. Hazard

ENGLESKA: Pickford - Jones, Stones, Maguire - Trippier, Dier, Delph, Loftus-Cheek (Alli,84), Rose (Lindgard, 46)- Sterling (Rashford, 46), Kane

U ponedjeljak, od 10:50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider