Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vatreni idu po polufinale

ANALIZA uoči utakmice Hrvatska - Rusija: Ofenzivni recept Dalića i jedan zanimljiv i bitan podatak

Hrvatska s nestrpljenjem očekuje četvrtfinale Svjetskog prvenstva i utakmicu protiv domaćina Rusije.

Analiza uoči utakmice Hrvatska - Rusija

Jedno od najvažnijih pitanja uoči četvrtfinala Svjetskog prvenstva je s kakvim sastavom Hrvatska ide po polufinale, hoće li se izbornik Dalić vratiti onoj ofenzivnoj varijanti s Kramarićem u prvoj postavi?

''Prema posljednjim informacijama koje stižu iz Rusije, hoće. Izbornik će se poslužiti receptom iz prve utakmice protiv Nigerije i Rusiji suprotstaviti momčad s četiri ofenzivca, Rebićem i Perišićem na krilima te povratnikom u početni sastav Kramarićem iza Marija Mandžukića, a sve to znači da će u četvrtfinalnoj utakmici Modrić i Rakitić biti jedini klasični vezni igrači, dakle, bez klasičnog zadnjeg veznog da im čuva leđa'', analizirao je novinar Nove TV Milan Stjelja te nadodao:

''Kada pričamo o Rusiji, valja naglasiti da oni igraju u istom sustavu kao i mi. Dakle, 4-2-3-1, ali kod njih je to kudikamo defanzivnije nego li kod nas. Jednostavno, dva stopera stoje jako blizu jedan drugome, pa im onda bekovi moraju čuvati leđa, a ispred njih, također duboko u svojoj polovici, ordiniraju dvojica zadnjih veznih. Rupe na bokovima, zatvaraju krilni igrači, tako da su zapravo jedina dvojica igrača koji iole stoje blizu suparničkoj polovici glavni igrači Golovin i Dzyuba.''

Dalje se analizira kako je Rusija u dosadašnje četiri utakmice prosječno imala tek 39 posto vremena loptu u svojim nogama. Dakle, nemaju je prečesto u svojim nogama, ali kada je imaju, sasvim je efektno koriste jer imaju 77 posto točnih dodavanja, daleko najmanje od svih četvrtfinalista, ali tu valja naglasiti jednu stvar: ovih 77% točnosti dodavanja itekako ukazuje na to da Rusija, u onim rijetkim trenucima kad ima loptu u posjedu, da je koristi za sasvim solidno.

Istaknut je i jedan drugi zanimljiv i važan podatak. Naime, Rusija trči puno više od Hrvatske. Kroz njihovog ponajboljeg trkača Gazinskog, vidimo da je Rusija u skupini pretrčala prosječno 110 kilometara po utakmici, a u osmini finala, u 120 minuta protiv Španjolske, čak 146 kilometara.

''Hrvatske brojke, koje ćemo prikazati kroz našeg Rakitića, su puno manje. U skupini prosječno oko 102 kilometra, a protiv Danske, u istih 120 minuta, punih 14 kilometara manje'', zaključio je Milan Stjelja.

Cijelu analizu pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider