Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još uvijek ih peče...

Znate li zašto Real nije želio igrati finale Kupa kralja na Bernabeuu?

Finale Kupa kralja između Real Madrida i Atletica igrat će se na Santiago Bernabeuu 17. svibnja u 21.30 sati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak poslijepodne oba kluba pristala su na prijedlog Španjolskog nogometnog saveza. Svaki klub dobit će po 30.000 ulaznica za svoje navijače, dok će ostatak od 24.000 ulaznica pripasti Savezu.

>> Propalo novo ponižavanje Barcelone, derbi ipak u Madridu

Isprva Real nije želio igrati na svojem stadionu. Bernabeu je za „kraljeve“ nesretan u finalima Kupa kralja pa se stoga u njih uvuklo praznovjere. Još uvijek ih iznimno peče poraz od Deportiva na stoti rođendan kluba, ali nije ni inače u povijesti dobro prolazio na svojem bunjištu. Real je osam puta igrao finale na svojem stadionu, čak šest puta je izgubio, tri puta baš od Atletica, te je samo dvaput slavio. Jedna od te dvije pobjede ostala je urezana u pamćenje navijačima Real. U slavnom „kastiljanskom finalu“ iz 1980. Real je pobijedio svoju drugu momčad Castillu sa 6:1.

S druge strane, Realov stadion donosi sreću „atletičarima“. Na njemu su igrali deset finala i čak osam puta su pobijedili, od toga triput Real, kako smo već spomenuli. Atletico je ukupno osvojio devet Kupova, dakle, samo jedan izvan Bernabeua. Zanimljiv je podatak da je Atletico u posljednjih šest finala koje je igrao na Bernabeu, ostvario šest pobjeda.

Kad se sve ovo zna, ne čudi što su „kraljevi“ željeli igrati u Barceloni ili Valenciji. Međutim, Atletico je inzistirao da finale bude u Madridu, i to na njegovom Vicente Calderonu. Na kraju se svi složili da je logično da se igra na Bernabeuu koji ima dosta veći kapacitet. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider