Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real - Barca 88:87

Zbrka oko Modrića: Ronaldo slavi jubilej, Messi lovi Di Stefana

Četvrti ovosezonski i prvi ovogodišnji El Clasico. Real Madrid večeras dočekuje Barcelonu na Santiago Bernabeuu u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još uvijek se ne znaju početne postave, ali Real bi trebao igrati u 4-2-3-1, a Barca u svojoj tradicionalnoj 4-3-3 formaciji. Katalonski mediji su objavili kako će hrvatski reprezentativac Luka Modrić istrčati u prvih jedanaest Real Madrida, u sredini trolista iza isturenog napadač Karima Benzeme, dok kastiljanski mediji smatraju kako će na toj poziciji zaigrati Mestu Ozil.

>> Većina navijača Reala ne želi Mourinhovog 'ljubimca' protiv Barce

>> Real Madrid sprema bajoslovni rođendanski poklon za Ronalda!

>> Najseksi žena 2012. izabrala stranu: Barca ili Real?

Joseu Mourinho ima velikih problema s posljednjom linijom. Nedostaju mu Sergio Ramos, Pepe i Coentrao. Stoga je logično da je po pitanju obrane najveće neslaganje medija. Portugalac neće imati na raspolaganju niti Ikera Casillasa, pa će na vrata morati Adan ili tek pristigli Diego Lopez. Budući da nema Di Marije, madridski mediji spekuliraju kako Mourinho dvoji između Callejona i Modrića na desnoj strani trolista.

Marca i As su mišljenja kako će zaigrati sljedeći sastavi:
Real Madrid: Adan – Arbeloa, Varane, Albiol, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – Callejon, Ozil, Ronaldo – Benzema.
Barcelona: Pinto – Alves, Pique, Puyol, Alba – Xavi, Busquets, Cesc – Pedro, Messi, Iniesta.

Katalonski El Mundo Deportivo i Sport donose sljedeće postave:
Real Madrid: Adan – Essien, Varane, Carvalho, Arbeloa – Xabi Alonso, Khedira - Ozil, Modrić, Ronaldo – Benzema.
Barcelona: Pinto – Alves, Pique, Puyol, Alba – Xavi, Busquets, Cesc – Pedro, Messi, Iniesta.

Momčad Barcelone u susretu s Realom službeno će voditi Jordi Roura, pomoćnik Tita Vilanove koji se nalazi u New Yorku na liječničkom tretmanu u borbi protiv opake bolesti. 

Real - Barcelona 88:87

Real i Barcelona sastajali su se u službenim utakmicama 222 puta, 88 pobjeda ima Real, 87 Barcelona, a 47 puta bilo je neriješeno. Real na svojem travnjaku ima veliku prednost 61-25 (24 neriješena susreta). U Kupu kralja sastajali su se 30 puta. Barca ima 14 pobjeda, Real deset, šest puta je bilo neriješeno.

Casillas neće biti na vratima Reala u El Clasicu prvi put nakon 1. svibnja 2002., kada nije branio za Real protiv Barce u polufinalu Lige prvaka. Od tada je nastupio u 30 uzastopnih El Clasica. To znači da neće srušiti Gentov rekord koji je nastupio u 35 uzastopnih okršaja Reala i Barce. Prvi put nakon 27 godina u El Clasicu će braniti za obje momčadi rezervni vratari – Adan (Diego Lopez) i Pinto.

U središtu pozornosti bit će dvije najveće zvijezde El Clasica Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Obojica su fantastičnoj formi. U prošlom kolu Primere Ronaldo je postigao tri, a Messi četiri pogotka.

600. Ronaldova utakmica u karijeri

Ronaldo će večeras će odigrati 600 utakmicu u karijeri: 31 za Sporting (5 golova), 292 za Manchester United (118 golova), 100 za Portugal (37 golova) i 176 za Real (179 golova). Bit će to dvadeseta Ronaldova utakmica protiv Barcelone, kluba protiv kojeg je najviše puta igrao u karijeri. Ronaldo je postigao najmanje jedan pogodak u posljednjih šest El Clasica, što je ostvarenje koje nije pošlo za rukom niti jednom od 830 nogometaša koji su imali čast nastupiti u ovim susretima tijekom povijesti.

Messi je, primjerice, postigao barem jedan pogodak u posljednja tri okršaja s velikim rivalom, što je njegov najbolji učinak u El Clasicima, a jedini hat-trik zabio je 2007. protiv Capellovog Reala. Messiju nedostaje tek jedan pogodak da dostigne rekordera El Clasica, legendarnog Alfreda Di Stefana, koji je postigao ukupno 18 golova.

Messi bez pogotka u Kupu kralja protiv Reala

Messi je postigao 44 gola ove sezone u svim natjecanjima, zabio je barem pogodak u posljednjih 16 natjecateljskih utakmica za Barcu kada je startao od prve minute. U tom razdoblju postigao je ukupno 27 golova. Zanimljivo je da Messi još uvijek nije zabio pogodak protiv Reala u Kupu kralja, iako je odigrao ukupno 300 minuta u tri utakmice, računajući produžetak iz finala pretprošle sezone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider