Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
40 mu je godina

Vratar sa 100+ golova u karijeri: Večer parada na kojoj mu zavidi i Buffon!

Fantastična utakmica odigrana je sinoć u Copi Sudamericani, južnoameričkoj verziji Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U čileanskom Santiagu sastali su se Universidad Catolica i Sao Paulo, u uzvratnom dvoboju osmine finale tog natjecanja, u kojem naslov brani upravo Sao Paulo. Prvi susret prije gotovo mjesec dana završio je 1:1, stoga je Čileancima za prolaz pred vlastitim navijačima bila dovoljna i 'nula'.

Svejedno, Universidad Catolica je krenula hrabro i otvoreno, bez ikakvih kalkulacija. Takav pristup ubrzo je prihvatio i gostujući sastav, pa je u 24. minuti na semaforu bilo već 2:2.

Sredinom nastavka Brazilci, koji su se orijentirali na kontranapade, iz brze akcije dolaze do vodstva. Šok za domaće, ali samo kratko jer već za pet minuta slijedi povratak golom s bijele točke. Do kraja potpuna ofenziva Universidad Catolice koja je zaigrala sa četiri napadača, a iza ostavila usamljenog stopera. Međutim, jedan čovjek imao je možda i najbolju večer života.

Legendarni brazilski vratar Rogerio Ceni, kojem je 40 godina, skidao je sve živo i neživo. U desetak navrata dovodio je na rub očaja domaće nogometaše, upisavši četiri-pet 'svjetskih' parada. Na koncu, uslijedila je točka na 'i' - Welliton je nekoliko minuta prije kraja riješio sve dileme, pogodivši za konačnih 4:3.

Osim Cenija, valja istaknuti i sva četiri pogotka Sao Paula, kao plod individualnih majstorija i(li) sjajnih kombinacija. Ipak, titula apsolutnog junaka ide Rogeriju Ceniju, koji mrežu Sao Paula čuva još od davne 1992. godine. Nikada nije napustio klub, a ljubiteljima nogometa van Brazila i Južne Amerike ponajviše je poznat kao najbolji strijelac među vratarima u povijesti. Ceni je u karijeri zabio 112 pogodaka (slobodni udarci i 11-erci), čime 'šiša' i ostale kultne vratare-golgetere poput Jose Luisa Chilaverta i Renea Higuite... 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider