Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zagrijavanje za derbi

Uz huk Torcide: 'Nismo se prepali ni pet puta većeg kluba od Dinama!'

U nedjelju, s početkom u 18. sati, igra se 62. po redu najveći hrvatski derbi od kada je Prve HNL, Hajduk na Poljudu dočekuje Dinamo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz redova Hajduka derbi na Poljudu najavili su vratar Goran Blažević i veznjak Mijo Caktaš. Vratar Hajduka ne može dočekati početak utakmice. Blaževiću će to biti prvi derbi s Dinamom u dresu Hajduka na Poljudu.

>> Hajdukovac do groba: 'Zarađujem kruh u Dinamu, ali navijat ću za Hajduk'

„Mislim kako će utakmica biti odlična za gledatelja, ali i za nas igrače. Ne plašim se nikoga, no moram istaknuti kako Dinamo ima kvalitetnu momčad. Ako 'modrima' ostavimo puno prostora, mogu biti itekako opasni, no nadam se kako ćemo ih uspjeti zaustaviti“, kaže Blažević koji je primio najmanje golova u ligi, tek 14 u do sada odigranih 20. kola.

Hajduku će nedostajati trojica važnih igrača iz posljednje linije - Maloča, Milović i Jonjić, tako da će na stoperskim pozicijama biti Milić i Nižić, koji do sada nisu zajedno nastupili niti na jednoj važnoj utakmici.
„Naravno da je to određeni problem, jer obrana je najosjetljiviji dio momčad, ali i do sada smo imali sličnih problema pa smo ih znali nadvladati“, ističe Blažević koji ne želi prognozirati ishod utakmice.

„Siguran sam da možemo pobijediti, no isto tako je činjenica da u prošlosti nismo dobro reagirali kada se od nas nešto očekivalo. Međutim, mislim da smo sazrjeli kao momčad i da ćemo ovaj put bit na razini zadatka. Želimo odigrati najbolje što možemo najviše poradi navijača koji su kupili ne baš jeftine ulaznice, s obzirom na krizu koja vlada u cijeloj državi. Zbog njih se nadam da će derbi biti u znaku odličnog nogometa“, nada se vratar Hajduka.

Caktaš se nada punom stadionu i fantastičnoj atmosferi.
O derbiju se priča cijeli tjedan, navijači žele vidjeti koju su nam mogućnosti. Mislim da je najvažnije da se ne prepadnemo. Ove sezone smo igrali s pet puta većim klubom od Dinama i nismo se preprali, tako da mislim da se nećemo prepasti ni Dinama“, kaže Caktaš s aluzijom na utakmicu s milanskim Interom.

Caktaš još uvijek ne zna na kojoj će točno poziciji igrati, no bez obzira gdje igrao, nada se samo jednom:
„Želim konačno zabiti pogodak. Oduvijek mi je bila želja da na prepunom Poljudu zabijem gol 'modrima'. Siguran sam da možemo pobijediti – imamo veći motiv, igramo pred svojim navijačima, a oni to nemaju i to je naša najveća snaga“, ističe je veznjak Hajduka.

„Neka bude 2:1 za nas. To bi bilo dovoljno“, ispalio je Caktaš, a Blažević je dodao:
„Neka ga primim i sa centra, samo da pobijedimo!“ 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider