Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posvetili mu članak

Ugledni američki portal: Je li Mandžukić najpodcjenjeniji napadač na svijetu?

Američki portal Bleacher Report posvetio je članak hrvatskom nogometašu Mariju Mandžukiću za kojeg tvrdi da ga se nepravedno izostavlja s popisa najboljih svjetskih napadača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Autor Clark Whitney podsjeća da je Mandžukić prošlo ljeto došao u Bayern iz Wolfsburga prvenstveno kao zamjena za Marija Gomeza koji je prošle sezone zabio za Bavarce 41 pogodak, a sezonu prije toga 39. No, Gomezova je ozljeda u kolovozu otvorila Mandžukiću šansu da se dokaže, a on ju je i iskoristio.

''Ne samo da je postigao devet pogodaka u prvoj polovici prvenstva, nego je pokazao da za razliku od Gomeza zna držati loptu. Mandžukiću možda nedostaje Gomezov instinkt i sposobnost zabijanja, ali njegova vještina osvajanja lopte i kretanje su bolji'', stoji u analizi.

Nadalje se navodi i kako je trener Jupp Heynckes i nakon zimske stanke povjerenje ukazao Mandžukiću, a ne Gomezu, a hrvatski napadač mu je uzvratio s pogotkom u svakoj utakmici u kojoj je igrao. S 19 pogodaka u svim natjecanjima ove sezone Mandžukić je već nadmašio Gomeza koji je u prvoj sezoni u Bayernu zabio samo 14.

''Gledajući po Europi, malo je napadača toliko produktivnih poput Mandžukića, a još ih manje ima njegov set vještina. Robin van Persie i Radamel Falcao zabijaju puno golova i uredno su nagrađeni naslovnicama. Mandžukić je odmah iza njih po produktivnosti, a ispred njih je kad je u pitanju držanje lopte, no svejedno je autsajder u raspravama o najboljim svjetskim napadačima. Krajnje je vrijeme da dobije ugled koji zaslužuje'', zaključuje Bleacher Report u tekstu koji nosi naslov ''Je li Mandžukić najpodcjenjeniji svjetski napadač''.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider