Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priznanje Heynckesa

U Bayernu i dalje hvale Mandžu: 'Zbog mene nije prvi strijelac Bundeslige'

U Njemačkoj ne prestaje oduševljenje čudesnom predstavom hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako u pobjedi Bayerna (2-0) naš napadač nije bio strijelac, njegovo neumorno trčanje, borba za svaku loptu i pritisak na suparničke igrače svima su u klubu razvukli široki osmjeh na lice. U neka druga vremena, piše Sport1 na svojoj internetskoj stranici, bio bi upaljen alarm kad bi prvi napadač postigao samo jedan gol u Ligi prvaka, ali Mandžukić igra toliko dobro da manjak golova nitko ni ne primjećuje.

>> Njemačka 'poludjela' za Mandžom: Bit ću još bolji!

>> Njemački mediji oduševljeni Mandžom: 'Pokazao zašto je broj 1'

''Mario je protiv Juventusa odigrao čudesnu utakmicu. Bio je i napadač i veznjak i branič'', kazao je za Sport1 Mandžukićev suigrač Javi Martinez.

U članku se podsjeća kako je Daniel van Buyten nakon utakmice Mandžukićev način igre ocijenio ključnim za uspjeh, dok je sportski direktor Matthias Sammer naglasio kako je hrvatski reprezentativac ''radio za momčad poput životinje''.

Mandžukić je trenutno treći strijelac Bundeslige s 15 golova, pet manje od Roberta Lewandowskog iz Borussije Dortmund. Imao bi na kontu, vjerojatno, i više pogodaka da ga trener Jupp Heynckes nije svjesno odmarao u nekoliko utakmica.

''Oduzeo sam mu naslov najboljeg strijelca lige'', priznao je Heynckes, pomalo s grižnjom savjesti, ali svjestan da je to napravio zbog ''viših ciljeva''.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider