Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Heynckesov miljenik

Njemački mediji oduševljeni Mandžom: 'Pokazao zašto je broj 1'

Njemački mediji oduševljeni su igrom hrvatskog nogometaša Marija Mandžukića koji je u utorak odigrao veliku ulogu u pobjedi Bayerna protiv Juventusa (2-0) u prvom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije Mandžukić na Allianz Areni postigao pogodak, ali je čudesnom trkom, agresivnošću i u konačnici asistencijom Thomasu Mülleru pokazao zašto ga trener Jupp Heynckes toliko cijeni i drži u vrhu napada ispred Marija Gomeza i Claudija Pizarra.

>> Conte i Buffon oduševljeni Bayernom: Strašni su, oni su favoriti Lige prvaka!

>> Je li Ribery zaslužio crveni karton zbog ovog starta?

>> Mrlja u sjajnoj pobjedi Bayerna: Za Kroosa gotova sezona?

Die Welt je našem napadaču dao sjajnu ocjenu 2 (ljestvica od najgore šestice do najbolje jedinice), a o njegovoj je igri, između ostaloga, napisao:

''Mandžukić je najofenzivniji branič Bayerna. Stalno je ometao Juventusove braniče na njihovoj polovici. Svojim razumijevanjem igre i enormnim trčanjem je svima jasno dao do znanja zašto je Heynckesov izbor. Osvojio je toliki broj lopti i dobio veliki pljesak prilikom izlaska iz igre.''

Die Zeit je, među ostalim, dodao:

''Mandžukić je napadač kojeg primarno ne definiraju golovi, barem ne u Ligi prvaka. On sebe vidio kao prvog braniča svoje momčadi, kao trkača. Kad Bayern ima loptu, Mandžukić se često izvlači na krilo i otvara prostor u sredini za Riberyja, Robbena ili Müllera.''

No i neki talijanski mediji su se sjetili igrača kojeg je Juve htio dovesti.

''Vjerojatno se nećete sjećati njegova imena, ali Mandžukić je ljetos bio na korak od potpisivanja za 'Staru damu''',  piše Canaljuve.it.

''Mandžukić kontinuirano igra na visokoj razini, ove je sezone zabio 21 pogodak za Bayern, a tome je pridodao i 7 asistencija'', ističe Canaljuve.it, te podsjeća i na pogodak Mandžukića Talijanima prošlog ljeta na Euru.

Umjesto njega, ''Zebre'' su potpisale ugovor sa potrošenim Anelkom i indisponiranim Bendtnerom, koji je u Juveu pokazao samo veliku neučinkovitost i sklonost ozljedama.(TS/VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider