Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tuga od 'nerazzurra'

Tottenham i Bale razvalili Inter, Kovačić zamijenjen

Igrači Tottenhama očitali su milanskom Interu nogometnu lekciju u prvoj utakmici osmine finala Europa lige. Momčad Andrea Villas-Boasa slavila je na White Hart Laneu s visokih 3-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije dugo trebalo da londonska momčad pokaže tko je u ovom susretu favorit, kao i tko je u daleko boljoj formi. Nakon manje od šest minuta igre Islanđanin Gyfli Sigurdsson ubacio je loptu s lijeve strane Tottenhamova napada na Interov peterac, gdje je najviši u skoku bio ponajbolji nogometaš današnjice Gareth Bale. Velšanin je sjajno pogodio glavom donji lijevi kut gola Samira Handanovića za svoj 11 pogodak u posljednjih devet utakmica za klub i reprezentaciju. 

>> Platili za njega 40 mil. eura, teško se ozlijedio nakon 23 minute igre!

>> Chelsea u punom sastavu šokiran u Rumunjskoj!

Svega 12 minuta kasnije, nakon što je Inter uspješno odolijevao novim naletima "spursa", asistent prvog pogotka nalazi se na pravom mjestu u pravo vrijeme nakon udarca Jermaina Defoea i obrane Handanovića, te iz neposredne blizine gura loptu u mrežu za 2-0.

Samo minutu prije toga mladi hrvatski nogometaš Mateo Kovačić, koji je susret započeo od prve minute, promašio je okvir gola s ruba šesnaesterca. 

Konačnih 3-0 postavio je Belgijanac Jan Vertonghen u 53. minuti susreta, nakon sjajnog ubacivanja Balea iz kornera s desne strane Tottenhamova napada. Vertonghen je nadvisio sve u skoku i zakucao loptu u mrežu. Pogodak je, kao i obično, proslavio imitiranjem Supermana.

Tottenham je u potpunosti nadigrao milanski sastav, a to govori i statistika. "Spursi" su imali 56 posto posjeda lopte u svojim nogama i 13 udaraca prema golu (Inter 6). Kovačić je igrao do 55. minute utakmice kada ga je na travnjaku zamijenio Freddy Guarin.

Malo iznenađenje priredili su nogometaši Basela, koji su s 2-0 slavili protiv favoriziranog Zenita iz St. Peterburga. No, bila je to sasvim zaslužena pobjeda švicarskog sastava koji je bio daleko konkretniji na travnjaku, a to mu je u konačnici došlo na naplatu u samom smiraju susreta.

Najprije je Marcelo Diaz u 83. zabio za vodstvo domaćina, a isto je udvostručio Alexander Frei, nakon što je najstrožu kaznu skrivio Brazilac Neto u 92. minuti utakmice, te pritom zaradio crveni karton.

Benfica je u Lisabonu s minimalnih 1-0 svladala francuski Bordeaux, koji se ispromašivao "sve u šesnaest"! Od početka je francuski sastav bolje stajao na travnjaku, ali ga je presjekao pogodak u 21. minuti prvog dijela, koji je u konačnici pripisan kao autogol vratara Cedrica Carrassa.

Španjolac Rodrigo sjajno je opalio lijevom nogom s nekih 18 metara od gola, lopta se od grede odbila u "letećeg" Carrassa, a potom i iza njegovih leđa.

Bordeaux je do kraja ima pregršt prilika za izjednačenje, ali je Brazilac Artur Moraes bio nesavladiv na golu lisabonskog sastava.

Spomenimo i da su u Valenciji Levante i Rubin iz Kazana odigrali bez golova, te da su oba sastava zaradila po crveni karton. Igru je najprije kod gostiju napustio Cristian Ansaldi zbog drugog žutog kartona u 51. minuti, a svega tri minute kasnije Michel je kod domaćina zaradio izravni crveni! (TS)

Europa liga, osmina finala, 1. utakmice:

Anži – Newcastle 0-0

Viktoria Plzen - Fenerbahçe 0-1 (Webo 81)

Stuttgart – Lazio 0-2 (Ederson 21, Onazi 56)

Steaua Bukurešt – Chelsea 1-0 (Rusescu 34-11m)

Benfica – Bordeaux 1-0 (Carrasso 21-ag)

Tottenham – Inter 3-0 (Bale 6, Sigurdsson 18, Vertonghen 53)

Levante – Rubin 0-0

Basel – Zenit 2-0 (Diaz 83, Frei 90+2-11m) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider