Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lazio lako sa Stuttgartom

Chelsea u punom sastavu šokiran u Rumunjskoj!

Nogometaši Lazija napravili su veliki korak ka četvrtfinalu Europa lige kada su kao gosti s 2-0 svladali Stuttgart. Chelsea je pak pokleknuo u "paklu" Bukurešta kod Steaue s minimalnih 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lazio je pogocima Edersona i Ogenyija Eddy Onazija isprao gorak okus u ustima nakon neugodnog 3-0 poraza od Milana u talijanskom prvenstvu prošlog vikenda, kojim je pao na četvrto mjesto ljestvice.

"Švabe" su se pokazale kao nedostojan protivnik u ovome dvoboju, koji je Lazio riješio u svoju korist dvjema pravim prilikama. Najprije je u 21. minuti Bruno Pereirinha prsima izbio loptu Arthuru Boki u kaznenom prostoru Stuttgarta, a ona je pala ispred Brazilca Edersona, koji nakon lijepog okreta oko svog čuvara sjajno pogađa donji bliži kut Svena Ulreicha.

Pitanje pobjednika ovog susreta, a vjerojatno i pitanje putnika u četvrtfinale, riješio je Nigerijac Onazi sjajnim solo prodorom u 56. minuti utakmice. Nigerijac je na otprilike 35 metara od gola trzajima tijela izbacio "naivnog" braniča Stuttgarta iz igre, čime mu se otvorio put prema vratima. Nigerijac je smirenim udarcem u desni Ulreichov kut pogodio za konačnih 2-0.

Iako je bio za nijansu kvalitetniji na travnjaku, Chelsea gostovanje u Rumunjskoj napušta pognute glave! Steaua je slavila s minimalnih 1-0, pogotkom Raula Rusescua iz najstrože kazne u 34. minuti prvog dijela. Evidentnu je najstrožu kaznu skrivio Ryan Bertrand, koji je u skoku desnom rukom povukao svog igrača prema dolje, te ga spriječio u postizanju pogotka.

Recimo da je pobjeda Steaue još veća činjenicom da je Chelsea istrčao u praktički najjačem sastavu, izuzmemo li Juana Matu koji je u igru ušao u 64. minuti drugog poluvremena.

U posljednjoj utakmici koja je započela u 19 sati po hrvatskom vremenu Fenerbahçe je kao gost svladao češku Viktoriju Plzen, momčad koja je u prošlom kolu senzacionalno izbacila talijanski Napoli s ukupnih 5-0! Jedini pogodak vrijedan pobjede i značajne prednosti uoči uzvrata u Turskoj postigao je Kamerunac Pierre Webo u samom smiraju utakmice. (TS) 

Europa liga, osmina finala, 1. utakmice:

Anži – Newcastle 0-0

Viktoria Plzen - Fenerbahçe 0-1 (Webo 81)

Stuttgart – Lazio 0-2 (Ederson 21, Onazi 56)

Steaua Bukurešt – Chelsea 1-0 (Rusescu 34-11m)

Benfica – Bordeaux (kasnije)

Tottenham – Inter

Levante – Rubin

Basel - Zenit

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider