Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dirljive scene

To je nogomet, to su navijači: Cijeli stadion plakao i pjevao u isto vrijeme!

Argentinski Independiente ispao je u drugu ligu po prvi puta u povijesti.

Emotivne scene stižu s utakmice Independiente – San Lorenzo koju su gosti dobili s 1:0. Navijači domaćina pjevali su i plakali u isto vrijeme, a njihov je klub po prvi puta u povijesti ispao u drugu ligu.

Independiente je član "velike petorke" argentinskog nogometa, a ovim je slijedio primjer močnog River Platea koji je prije dvije godine po prvi puta ispao u drugu ligu. Tako je Boca Juniors ostala jedina argentinska momčad koja je cijelu svoju povijest igrala u prvoj ligi.

Independiente dolazi iz Avellanede, lučkog grada s područja Buenos Airesa. Osnovan je daleke 1904., dosad je prvak Argentine bio 16 puta, a zadnji naslov osvojen je 2002. godine. Čak sedam puta osvajao je Independiente Copa Libertadores.

"Danas sam više nego ikada uz svoj Independiente. Veliki smo klub, vratit ćemo se", napisao je na Twitteru Sergio Agüero, nogometaš koji je od 2003. do 2006. godine nosio crveni dres ovog kluba, prije nego li se otisnuo prema Europi (Atletico Madrid, pa Manchester City).

Kada je sudac označio kraj utakmice, dogodilo se ono što se dugo spremalo. Klub će napustiti prvu ligu, ali navijači će i dalje ostati. Pogledajte samo te scene slomljenih igrača i navijača kojima su se miješali tuga i ponos. To je nogomet, to su navijači...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider