Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Orlovi' pojeli 'svrake'

Švicarci iznenadili Tottenham, sjajan pogodak Sigurdssona

Nogometaši Tottenhama će s nikakvom prednošću otići na St. Jakob stadion u Basel, na četvrtfinalni uzvrat Europa lige, dok je Benfica stekla priličnu prednost u odnosu na Newcastle...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenham i Basel odigrali su na White Hart Laneu 2-2, dok je Benfica s 3-1 u Lisabonu bila bolja od Newcastlea.

>> Drama u Londonu: Bolan krik Balea, odnijeli ga na nosilima!

>> Čudo neviđeno: 'Torres osvetnik' zabio dva gola!

Nije Tottenham samo ostvario loš rezultat, već je tijekom ogleda protiv švicarskog prvaka ostao bez najboljeg igrača i strijelca Garetha Balea.

Basel šokirao domaćina

Velški se nogometaš ozlijedio na samom kraju ogleda i nosilima je iznesen s travnjaka, a tek se očekuju podrobnije informacije o težini ozljede.


Bale lesión by Samu035

Basel je šokirao domaćina unutar samo pet minuta prvog dijela. Kontra je u 30. minuti završila tako što je odbijanac u domaća vrata pospremio Stocker, a već je u 34. minuti bilo 2-0 kada je Frei, nakon kornera, precizno glavom naciljao domaću mrežu. Iako su bili vidno uzdrmani igrači Tottenhama su do kraja prvog dijela smanjili, makar su mogli i izjednačiti.


Tottenham Hotspur 2-2 FC Basel Highlights by goalsandsoccer

Nakon duge fliper-igre u gostujućem šesnaestercu Adebayor je u 40. smanjio na 2-1, a samo nekoliko minuta kasnije je Parker promašio nemoguće - prazna vrata s dva metra udaljenosti!

Sigurdsson izjednačio sjajnim pogotkom

Tottenham je ipak izjednačio u 58. minuti sjajnim dalekometnim pogotkom Islanđanina Sigurdssona, ali do pobjede klub iz Londona ipak nije stigao. I jedni i drugi su do kraja mogli zabiti još koji pogodak, ali je ostalo 2-2.

Benfica slavila protiv Newcastlea

Benfica je s 3-1 pobijedila Newcastle i tako došla do 16. pobjede u posljednjih osamnaest ogleda, u svim natjecanjima. Dobila je Benfica i osmu domaću utakmicu zaredom, a posljednji je put lisabonska momčad na svom travnjaku ostala bez pobjede dalekoga 13. siječnja (Porto 2-2).

Cisse doveo Newcastle u vodstvo

Gosti su imali sjajno otvaranje, pa je tako Sissokoov bijeg rezultirao asistencijom za Cissea i pogotkom. Dogodilo se to u 13. minuti, ali je već u 25. bilo 1-1 nakon što je Krul tek odbio jedan udarac, ali je na odbijenu loptu najbolje reagirao Španjolac Rodrigo i pospremio je u mrežu za 1-1.


Benfica 3-1 Newcastle United Highlights by goalsandsoccer

U nastavku je Benfica nova dva pogotka postigla u 65. i 71. minuti. Prvo je Brazilac Lima iskoristio grešku u dodavanju gostujuće obrane, te je iskosa preizno pogodio za 2-1, a potom je Paragvajac Cardozo bombastično realizirao penal za 3-1. Newcastle na kraju čak može biti zadovoljan ovim porazom, jer je moglo završiti i s većom razlikom. Benfica je, primjerice, imala pet puta više udaraca u okvir vratiju (10-2). (TS) 

Europa liga, četvrtfinale (prve utakmice):

Benfica - Newcastle 3-1 (Rodrigo 25, Lima 65, Cardozo 71-11m / Cisse 13)

Tottenham - Basel 2-2 (Adebayor 40, Sigurdsson 58 / Stocker 30, Frei 34)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider