Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Fener' pobijedio Lazio

Čudo neviđeno: 'Torres osvetnik' zabio dva gola!

Nogometaši Chelseaja svladali su Rubin iz Kazana 3-1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europa lige na Stamford Bridgeu, a Fernando Torres postigao je dva pogotka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lijepu zalihu uoči uzvrata u Rusiji stekli su nogometaši privremenog menadžera Rafaela Beniteza u prvom ogledu, pogotovo s obzirom na činjenicu da je momčad Rubina u prethodnih deset utakmica u ovome natjecanju primila samo četiri gola, te je u čak sedam utakmica sačuvala svoju mrežu netaknutom.

>> Drama u Londonu: Bolan krik Balea, odnijeli ga na nosilima!

>> Švicarci iznenadili Tottenham, sjajan pogodak Sigurdssona!

Dva pogotka Fernanda Torresa

Junak Chelseajeve pobjede bio je dvostruki strijelac Fernando Torres. Prvi gol na utakmici zabio je u 16. minuti, kada je nakon duge lopte Luiza spretno uspio s pet metara s tla ugurati loptu u mrežu. U 32. minuti, Chelsea je udvostručio prednost. Nakon duge akcije, Moses je s 15 metara sjajno tukao desnom nogom, te je zakucao loptu u desni gornji kut suparničkog vratara.

Gosti su u 41. minuti smanjili na 2-1 iz kaznenog udarca kojeg je iskoristio Izraelac Natcho, a dosuđen je zbog Terryjevog igranja rukom u svom šesnaestercu. Konačnih 3-1 postavio je Torres pogotkom glavom nakon centaršuta Juana Mate.

Fenerbahce svladao Lazio s 2:0

Fenerbahçe je u završnici ogleda osigurao pobjedu 2-0 protiv Lazija, te je momčadi iz Rima nanio prvi poraz ove sezone u ovome natjecanju. Najveću priliku u prvom dijelu domaćini su propustili u 17. minuti, kada je nakon pogreške gostujuće obrane Moussa Sow udarcem iz prve pogodio vratnicu.

Crveni karton Onazija

U 47. minuti - prvi veliki šok za gostujuću momčad. Onazi je zbog neopreznog i grubog klizećeg starta na Cristiana zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Samo dvije minute kasnije, domaćini su opet uzdrmali okvir gola gostiju, kada je Meireles udarcem iz daljine pogodio vratnicu.

Fenerbahçe je nastavio s konstantnim pritiskom, koji im se isplatio u završnici dvoboja. U 78. minuti je Radu igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a najstrožu kaznu sigurno je iskoristio Kamerunac Pierre Webo.

Dirk Kuyt zabio iz blizine u samom finišu utakmice

U prvoj minuti sudačke nadoknade, domaćin je zabio i drugi gol. Erkinov udarac iz slobodnog udarca je gostujući vratar Marchetti obranio, ali je na odbijenu loptu prvi stigao Nizozemac Dirk Kuyt, te je iz blizine zakucao u mrežu za konačnih 2-0, zasluženu pobjedu turskog sastava. (TS) 

Europa liga, prve četvrtfinalne utakmice:

Chelsea - Rubin 3-1 (Torres 16, 70, Moses 32 / Natcho 41-11 m)

Fenerbahçe - Lazio 2-0 (Webo 78-11 m, Kuyt 90+1)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider