Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golčina Hamita Altintopa

Ludnica u Gelsenkirchenu: Galatasaray preokretom izbacio Schalke!

Nogometaši Galatasarayja izborili su četvrtfinale Lige prvaka savladavši u gostima Schalke sa 3-2 . Kako je u prvoj utakmici u Istanbulu bilo 1-1, prošli su sa ukupnih 4-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gledatelji na Veltins-Areni u Gelsenkirchenu imali su priliku gledati otvorenu utakmicu, punu prilika, lijepih poteza i golova. Schalke je poveo 1-0 već u 17. minuti, ali je Galatasaray preokrenuo već do poluvremena. Njemački sastav uspio je izjednačiti, ali ne i doći do željenog trećeg gola, pa su primili gol u posljednjem napadu za konačnih 2-3.

>> Slavlje u Barcinoj svlačionici: Nezaustavljivi smo kada...

>> Barca 'samljela' Milan: Velika partija genijalnog Messija!

>> Trenutak koji je mogao slomiti Barcu: Niang tragičar Milana!

Četvorici od petorice strijelaca u ovoj utakmici postignuti je gol bio premijerni ove sezone u Ligi prvaka. Jedan od njih bio je veznjak Schalkea Roman Neustädter koji je zabio nakon ubacivanja iz kornera, pospremivši loptu koju gosti nisu uspjeli raščistiti. Valja reći da je golu prethodio prekršaj na napadaču Galatasarayja Didieru Drogbi koji nije dosuđen.

Galatasaray je oba svoja gola zabio u razmaku od samo pet minuta. U 37. je poentirao Hamit Altintop dalekometnim udarcem s tridesetak metara, da bi potom zabio i Burak Yilmaz iskoristivši jednu sretno odbijenu loptu na suparničku polovicu, koju je nakon dugog trka i uspješnog rješavanja svog čuvara, pospremio u mrežu prebacivši vratara Tima Hildebranda. Yilmaz je zabio osam od deset ovosezonskih golova istanbulskog kluba u Ligi prvaka.

Na 2-2 izjednačio je u 63. minuti Michel Bastos, nakon što je prethodno Marco Höger dalekometnim udarcem uzdrmao gredu. Odbijenu loptu igrači Galatasarayja nisu uspjeli raščistiti, te je Bastos nakon dodavanja Atsuta Uchide poslao loptu u praznu mrežu s ruba peterca. Bio je to svejedno rezultat koji je vodio Galatasaray dalje, pa je Schalkeu za prolaz bio potreban još jedan gol.

Redale su se prilike na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao do pete minute sudačke nadoknade kada je Umut Bulut, "džoker" s klupe, realizirao kontranapad i iz drugog pokušaja, nakon što mu je Hildebrand obranio prvi, poslao loptu u praznu mrežu. (TS)

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

Schalke - Galatasaray 2-3 (Neustädter 17, Bastos 63 / Altintop 37, Yilmaz 42, Bulut 90+5), prva utakmica 1-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider