Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika kriza na pomolu

Španjolska prijeti UEFA-i: Real i Barca istupit će iz Lige prvaka!

Španjolci su spremni povući svoje klubove iz Uefinih natjecanja ako Uefa primi Gibraltar u punopravno članstvo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najava Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, da će zatražiti punopravno članstvo u Uefi izazvala je uzbunu u Španjolskoj, koja je u sporu s Velikom Britanijom oko suvereniteta nad Gibraltarom. Španjolci su u skladu sa Sporazumom iz Utrechta 1713. ustupili Gibraltar Velikoj Britaniji, no službeni Madrid odavno traži povrat Gibraltara pod svoju jurisdikciju, dok službeni London to uporno odbija.

Ugledni američki dnevnik The New York Times piše kako su Španjolci čak spremni povući Real Madrid i Barcelonu, prema mnogima dva najveća svjetska nogometna kluba, iz Lige prvaka ako Uefa Gibraltaru dopusti nastup u svojim natjecanjima. Uefa je prošle godine odobrila Gibraltaru provizorno članstvo u svojoj organizaciji, a uskoro treba odlučiti hoće li postati punopravni član krovne europske nogometne organizacije.

Španjolska Vlada će se nastaviti opirati donošenju takve odluke svim legalnim sredstvima, piše New York Times. Španjolci su navodno spremni čak zabraniti svojim klubovima nastup u natjecanjima pod Uefinim okriljem. Naravno da bi to bio veliki udarac dvama najvećim španjolskim klubovima Realu i posebice Barceloni, ponosu Katalonije u kojoj su sve izraženije težnje za odcjepljenjem od Španjolske te međunarodnim priznanjem. Katalonce, naime, malo ili uopće ne zanima sudbina Gibraltara pa zasigurno ne bi željeli ispaštati zbog tog pitanja. 

Tko će u subotu navečer postati novi europski prvak?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider