Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva prekrasna grada

Određeni domaćini finala Lige prvaka i Europske lige

Olimpijski stadion u Berlinu ugostit će finale Lige prvaka 2015...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je imena gradova domaćina najjačih klupskih nogometnih natjecanja za 2015. godinu, Lige prvaka i Europa lige.

Tako će domaćin Lige prvaka biti Berlin, dok će završnu utakmicu Europa lige ugostiti Varšava.

"Dva prekrasna grada za naša finala 2015.", rekao je UEFA-in generalni tajnik Gianni Infantino.

Finale Lige prvaka na berlinskom Olimpijskom stadionu bit će prvi europski finale u njemačkoj prijestolnici koja je 1936. godine ugostila Olimpijske igre, a 2006. i Svjetsko prvenstvo.

Dva su njemačka grada prethodno ugošćivala finala Lige prvaka, a bili su to München u tri navrata (1993., 1997. i 2012.), te Gelsenkirchen (2004.). Dortmund i Hamburg bili s domaćini Kupa UEFA, odnodno Europa lige otkako se finale igra na jednu utakmicu (od 1998.).

Poljska nikada prije nije bila domaćin velikom europskom finalu u klupskom nogometu, a na Nacionalnom stadionu gdje će se igrati finale Europa lige, odigrana je otvarajuća utakmica prošlogodišnjeg Eura između Poljske i Grčke.

Prošle je godine UEFA objavila kako će gradovi domaćini finala Lige prvaka i Europa lige 2014. godine biti Lisabon, odnosno Torino. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider