Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi znaju

Smrt mladog Torcidaša ujedinila navijače diljem Europe: Poruka i u Dortmundu!

Ime preminulog navijača Hajduka Marka Azapovića pojavilo se na brojnim stadionima u Europi.

Pripadnik Torcide Županja Marko Azapović umro je pod nerazjašnjenim okolnostima nakon dvodnevnog zadržavanja u policiji. Njegova priča odmah se proširila internetom poput munje, a prošlog tjedna njegovo je ime osvanulo na navijačkim tribinama od Europe do Australije.

>> Evo zašto BBB nisu mogli na Istok i zašto je Torcida bila 'nabrijana'...

>> Pozadina huliganskih nereda u Splitu: 'Razbijali su sve živo, čupali stupove...'

Brojne navijačke skupine, od kojih su neke poput onih u Lisabonu i St. Ettienneu bliske Torcidi, odale su počast 18-godišnjem navijaču Hajduka.

Na svojim su tribinama razne poruke podrške Marku izrazili navijači Benfice, dortmundske Borussije, Eintrachta iz Frankfurta, španjolskog Ovieda, Nurnberga, St. Ettiennea, Levskog iz Sofije, Lokomotiva iz Plovdiva, Čelika iz Zenice, ali su viđene i u dalekom Sydneyju i Melbourneu, kao i na Kosovu i u Makedoniji.

Solidarnost diljem Hrvatske i Europe

Navijači su posebno solidarni kada netko smrtno strada od posljedica policijske represije, no treba reći kako to zasad nije službeno potvrđeno kao uzrok smrti, iako u to vjeruje njegova obitelj i prijatelji.

Nakon smrti navijača policija je pokrenula internu istragu kako bi utvrdila je li bilo propusta u njezinom postupanju i upotrebe sile, posebno prekomjerne, doznaje se u MUP-u u kojem do okončanja istrage ne žele iznositi detalje o tom slučaju. Rezultati istrage u policiji trebale bi biti poznate danas ili sutra.

Podsjetimo, zbog transparenta u sjećanje na Marka Azapovića BBB-i nisu mogli na Maksimir, a transparenti s njegovim imenom pojavili su se na svim stadionima HNL-a, ali i među košarkaškim navijačima Cibone i Zadra.

Divljanje Torcide ipak nema opravdanja

Njegova smrt je bila uzrok divljačkog napada radikalnog dijela Torcide na policiju ovog vikenda u Splitu, no takve huliganske ispade i divljaštvo ne može i ne smije opravdavati baš ništa, pa čak ni smrt njihovog kolege s tribine.

Neke od poruka poruka podrške Marku Azapoviću u Europi:

"Marko A. Policajci su ga mučili i ubili", navijači Borussije na derbiju s Bayernom.

"Ubojstvo u Hrvatskoj, ubojstvo je bilo gdje", poruka navijača Eintrachta iz Frankfurta.

"Počivaj u miru brate", transparent navijača lisabonske Benfice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider