Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kazna i za Torcidu?

Pozadina huliganskih nereda u Splitu: 'Razbijali su sve živo, čupali stupove...'

Splićani su u šoku nakon subotnjeg sukoba pripadnika navijačke skupine Torcida i splitske policije, koji se dogodio odmah nakon utakmice u kojoj je Hajduk izgubio od Splita...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Policija je cijeli dan provodila kriminalistička istraživanja, dosad su privedene dvije osobe. Subotnje divljanje huligana je cijeli dan najvažnija tema. Splićani kažu da je najvjerojatniji okidač za nasilje bila Hajdukova izgubljena utakmica.

>> Veliki neredi u Parku mladeži: Torcida se sukobila s policijom!

>> Evo zašto BBB nisu mogli na Istok i zašto je Torcida bila 'nabrijana'...

Torcidaši su bili ogorčeni zbog previsoke cijene ulaznice od 80 kuna za ovaj gradski derbi, pa su prema naputku vodstva navijačke skupine ostali izvan stadiona. Čim je utakmica završila nastala je prava drama koja je trajala 20 minuta i u kojoj je oštećeno deset vozila, od toga dva policijska. Stradali su izlozi, prometni znakovi, stabla. Splićani koji stanuju u blizini stadiona NK Split kažu da toliki razmjer huliganizma nikad nisu doživjeli...

A sve je počelo mirnim navijanjem preko puta stadiona. U prvom planu transparent potpore preminulom navijaču Marku Azapoviću. Završilo je krhotinama stakla, uništenim prometnim znakovima, slomljenim drvenim potporama za stabla. Navijački nalet nije zaobišao ni terasu jednog kafića.

''Stampedo je krenuo preko terase i gosti su pobjegli unutra. Mi smo zatvorili dok sve to nije prošlo, terasa je bila razbacana, jedna stolica je bila zapaljena'', rekao je konobar razbijenog kafića.

''Frcale su kamenice,toljage, lupali su po autima, ljudi su se javljali: ''Ne razbijajte aute!". Njima to nije ništa bilo sveto'', izjavila je Anica Perković.

''Išla sam tamo, pa vidim: ''Što se sad desilo?". Onda smo pobjegli s ove druge strane da ne bi što djetetu doletjelo u glavu'', rekla je jedna od svjedokinja događaja.

''Razbijali su sve živo ovdje, čupali su stupove, pokušavali su stabla rušiti i nisu mogli'', objasnio je očevidac Ivo Kuzmanić.

Za sve to predviđene su kazne. Za napad na službenu osobu od šest mjeseci do pet godina, izazivanje nereda i sudjelovanje u tučnjavi do tri godine, a za oštećenje tuđe stvari do dvije godine.

Sankcije bi mogla dobiti i Torcida koja je javno pozvala na bojkot utakmice zbog previsoke cijene ulaznice. Navijači su navijali na ulici kraj stadiona, što nije bilo prijavljeno policiji.

''Kad utvrdimo sve činjenice, onda ćemo sukladno zakonskim propisima i podnijeti adekvatne prijave odgovorne osobe'', izjavila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

A sve zahvaljujući huliganizmu koji je sportski susret pretvorio u sramotu. Na potezu je policija koja ima snimke nasilja. Nakon što ih pomno pregledaju, utvrdit će se ima li i novih kaznenih odgovornosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider