Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Navijači protiv ubojica'

Evo zašto BBB nisu mogli na Istok i zašto je Torcida bila 'nabrijana'...

Navijači Dinama nisu mogli unijeti transparent koji se nije svidio policiji...

"Za premlaćivanje maloljetnika imate odobrenje, a vaš slogan je sigurnost i povjerenje", glasilo je u poruci kojoj, kako su odlučili u MUP-u, nije bilo mjesta na stadionu.

>> Bubnjić zabio sam sebi za pobjedu Dinama, Boysima zabranjen ulaz na istok!

O čemu se radi? BBB su htjeli poručiti policiji što misle o policijskom prebijanju mladog torcidaša iz Županje, Marka Azapovića. Nesretni mladić, rođen 1995. godine, je prije mjesec dana odveden iz svoje kuću u policijsku postaju zbog sumnje u krađu, a nakon dva dana batinanja i iživljavanja pušten je jer nije bilo nikakvih dokaza.

Iz policije izašao s hematomima i kontuzijama, umro od ugruška

U liječničkom nalazu piše kako se Azapović žalio da su ga policijski službenici šamarali, držali za vrat, udarili nogom u prsni koš i tjerali da kleči i radi sklekove. Također, utvrđena su mu i dva hematoma na vratu te kontuzijski otisci na oba koljena. Verificirana dijagnoza kaže kako je primljen u bolnicu s iščašenom i nategnutom kralježnicom. Prošle nedjelje je umro zbog ugruška koji se stvorio u srcu, a za koji njegova obitelj vjeruje da je posljedica premlaćivanja. Naravno, već su najavili da će tužiti policiju.

Inače, Marko Azapović je bio učenik obrtničko-industrijske škole i u svibnju je trebao maturirati, a u županjskom niželigašu NK Sladorani igrao je nogomet. Njegovom pogrebu prisustvovale su tisuće ljudi, među kojima je bio i veliki broj pripadnika Torcide.

Počast kolegi odali Boysi, Kohorta, ali i mariborske Viole

S kolegom su se jučer oprostili Bad Blue Boysi i Kohorta - obje skupine digle su poruku "Marko Azapović R.I.P.", a Osječanima je dopušteno unošenje transparenta "Navijači protiv ubojica", a premda ne pripadaju hrvatskoj navijačkoj sceni, kolegijalnost su izrazile i mariborske Viole.

Posebnu počast u nedjelju je svom članu odala i Torcida, na jadranskom derbiju između Hajduka i Rijeke. "Azapović Marko", odjekivalo je Poljudom...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider