Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva skupina...

Slavljenik Ibra zabio: PSG i Benfica do pobjeda u zadnjim sekundama!

Nogometaši Paris St. Germaina osigurali su prvo mjesto na ljestvici skupine C Lige prvaka, dok će se za drugo mjesto i osminu finala u zadnjem kolu boriti Olympiacos i Benfica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG je ove srijede kao domaćin pobijedio momčad iz Pireja s 2:1 pogotkom Edinsona Cavanija u posljednjoj minuti utakmice. Takvo mučenje PSG-a možda je logičnije ako se zna da je momčad Laurenta Blanca od 46. minute igrala s igračem manje. Tada je, naime, drugi žuti karton dobio talijanski nogometaš Marco Verratti.

United petardom kroz Leverkusen: Autogol Spahića i Šahtarov poker!

Ramosova glupost nije koštala Real, Juve slavio hat-trickom Vidala

Prvi je pogodak za Parižane dao Zlatan Ibrahimović, slavljenik u ovom ogledu. Za Šveđanina je to bila jubilarna 100. utakmica u karijeri u Ligi prvaka. Taj jedan pogodak mu je donio i skok na diobu prvog mjesta ljestvice strijelaca ove sezone u Ligi prvaka. On i Cristiano Ronaldo su zabili po osam.

Anderlecht - Benfica 2:3

U 90. minuti je odlučen i drugi ogled ove skupine. Benfica je pogotkom Rodriga slavila u Bruxellesu kod Anderlechta s 3:2 i time ostala u igri za osminu finala. Naime, Olympiacos i Benfica prije zadnjeg kola imaju po sedam bodova, ali je ipak grčki prvak u daleko boljoj poziciji. Njemu je dovoljna pobjeda doma protiv Anderlechta u posljednjem kolu, jer treba napomenuti kako ima bolji međusobni omjer protiv Portugalaca (1:0 i 1:1). U tom je slučaju nebitno kako će završiti ogled Benfice i PSG-a na portugalskom tlu.

Mladi 19-godišnji nogometaš iz Konga, Chancel Mbema, bio je u središtu pozornosti utakmice u Bruxellesu. Prvo je u 18. minuti postigao pogodak za 1:0 domaćina. No, u 52. je zatresao vlastitu mrežu i omogućio gostima vodstvo 2:1. Bruno je u 77. izjednačio na 2-2, ali je završnu riječ na ogledu ipak imao 22-godišnji Brazilac Rodrigo koji je zabio za slavlje momčadi iz Lisabona.

Liga prvaka, 5. kolo skupine C:

Anderlecht - Benfica 2:3 (Mbema 18, Bruno 77 / Matić 34, Mbema 52-ag, Rodrigo 90)

PSG - Olympiacos 2:1 (Ibrahimović 7, Cavani 90 / Manolas 90)

Redoslijed: 1. PSG 13, 2. Olympiacos 7, 3. Benfica 7, 4. Anderlecht 1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider