Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milan razbio Celtic

Senzacija večeri, Ajax s igračem manje srušio veliku Barcu: 'Ovo je katastrofa!'

Nogometaši Ajaxa priredili su veliko iznenađenje u 5. kolu H skupine Lige prvaka, pobjedom u Amstredamu protiv Barcelone s 2-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Južnoafrikanac Thulani Serero doveo je ''kopljanike'' u vodstvo u 19. minuti preciznim niskim udarcem. Na 2-0 povisio je nizozemski U-21 reprezentativac Danny Hoesen u 42. minuti.

VIDEO Ajax - Barcelona 2:1

Barcelona se početkom nastavka vratila u igru. Jöel Veltman zaradio je izravni crveni karton zbog prekršaja nad Neymarom u svom kaznenom prostoru, a Xavi je u 49. minuti sigurno izveo kazneni udarac za smanjenje na 2-1.

>> Borussiji spektakl u Dortmundu, Napoliju treba čudo u zadnjem kolu!

>> Basel ponovno šokirao Chelsea i zakomplicirao stanje u skupini

No, iako je do kraja utakmice imala igrača više, Barcelona nije uspjela postići izjednačujući pogodak, pa je Ajax upisao zasluženu pobjedu. Barcelona je, pak, pretrpjela prvi poraz u svim natjecanjima pod vodstvom trenera Tate Martina.

''Igrali smo užasno u prvom poluvremenu. Nema isprike, bila je to katastrofa. Ono što se dogodilo u prvom poluvremenu se ne smije više ponoviti. Pristup nije bio pravi i cijela momčad to zna'',  rekao je Pique nakon utakmice.

Milan slavio u Glasgowu

Momčad Milana je u Seriji A u velikoj krizi, bez pobjede u zadnjih pet rundi, ali je na Celtic Parku u Glasgowu proslavila vitalnu pobjedu protiv Celtica s 3-0.

Kaka je doveo u vodstvo Milan u 13. minuti pogotkom glavom s četiri metra. Bio je to Brazilčev ukupno treći pogodak koji je u ogledima Lige prvaka zabio protiv Celtica.

VIDEO Celtic - Milan 0:3

Drugi pogodak su ''rossoneri postigli u 49. minuti. Nakon kornera s desne strane, Nocerino je prebacio loptu bliže Celticovom golu, a Zapata ju je iz neposredne blizine gurnuo u mrežu.

Točnu na i stavio je Balotelli u 60. minuti. Montolivo je poslao dugu loptu koju je napadač talijanske reprezentacije fino kontrolirao, izdržao duel sa suparničkim braničem, te je iz blizine matirao Celticovog vratara Forstera udarcem iskosa s lijeve strane u suprotni kut.

Milan je zabio 3 gola iz četiri udarca prema golu, dok Celtic nije niti jedan iz svojih 10 pokušaja.

Usprkos poraza u Amsterdamu, Barcelona je vodeća u skupini s 10 bodova, Milan je drugi s 8, Ajax treći sa 7, a Celtic je bez izgleda za osminu finala s 3 boda. Barça je sigurna za osminu finala, a u zadnjoj rundi će ugostiti Celtic. O drugom putniku među 16 najboljih odlučit će ogled Milana i Ajaxa na San Siru, u kojem će domaćinu dovoljan biti i jedan bod, dok Ajax treba pobjedu. (TS)

Liga prvaka, 5. kolo, skupina H:

Ajax – Barcelona 2-1 (Serero 19, Hoesen 42 / Xavi 49 – 11 m)

Celtic – Milan 0-3 (Kaka 13, Zapata 49, Balotelli 60)

Redoslijed: 1. Barcelona 10, 2. Milan 8, 3. Ajax 7, 4. Celtic 3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider