Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fantastična utakmica

Borussiji spektakl u Dortmundu, Napoliju treba čudo u zadnjem kolu!

U skupini F nogometne Lige prvaka, popularno nazvanoj "skupina smrti", putnici u osminu finala odlučivat će se u posljednjem kolu...

U večerašnjim su utakmicama pobjede ostvarili domaćini, pa je tako Arsenal opravdao ulogu favorita i dvama golovima Jacka Wilsherea savladao Marseille na Emiratesu 2-0, dok je Borussia Dortmund na svom Signal-Iduna Parku pobijedila Napoli 3-1.

VIDEO Borussia Dortmund - Napoli 3:1

Borussia je protiv Napolija povela već u 10. minuti iz jedanaesterca preko Marca Reusa. Prethodno je penal izborio Robert Lewandowski nakon prekršaja Federica Fernandeza. Na 2-0 povisio je Jakub Blaszczykowski iz kontranapada nakon sjajnog dodavanja Reusa. Nadu je nakratko Napoliju vratio Lorenzo Insinge u 71. minuti udarcem iskosa s lijeve strane s ruba kaznenog prostora nakon pogreške Borussijine obrane, ali 2 pogotka prednosti domaćinu samo je sedam minuta potom vratio Pierre-Emerick Aubameyang. Opet su žuto-crni poentirali iz svojeg najjačeg oružja, kontranapada, a Aubameyang je iskosa s desne strane realizirao dodavanje Lewandowskog.

>> Senzacija večeri: Ajax s igračem manje srušio veliku Barcelonu!

>> Basel ponovno šokirao Chelsea i zakomplicirao stanje u skupini

U drugoj utakmici skupine Wilshere je prvi od svoja dva gola zabio već nakon 30 sekundi igre. Učinio je to lijepo probivši desnu stranu, potom iskosa s desne strane ruba kaznenog prostora ljevicom pogodivši dalji kut Marseilleovog gola. Njegov je gol bio najbrži u Ligi prvaka od gola Davida Alabe protiv Juventusa iz prošle sezone. Alaba je tada zabio nakon samo 24 sekunde igre.

VIDEO Arsenal - Marseille 2:0

Drugi je gol Wilshere zabio u 65. minuti. Sjajno je u prostor Aaron Ramsey proigrao Mesuta Özila, a Nijemac je lijepom asistencijom u sredini pronašao Wilsherea kojem nije bilo teško poslati loptu u mrežu i tako po prvi puta u karijeri postići dva gola za "topnike" u jednom susretu. Arsenalu tako nije preveliku ulogu odigrao Özilov nerealizirani jedanaesterac iz 38. minute koji mu je obranio Marseillov vratar Steve Mandanda, a koji je prethodno izborio Ramsey nakon prekršaja Nicolasa N'Kouloua.

U posljednjem kolu Arsenal gostuje kod Napolija, dok Marseille dočekuje Borussiju Dortmund. Arsenal predvodi ljestvicu s 12 bodova, dok Napoli i Borussia imaju po 9. (TS)

Liga prvaka, 5. kolo:

skupina F

Arsenal - Marseille 2-0 (Wilshere 1, 65)

Borussia Dortmund - Napoli 3-1 (Reus 10-11m, Blaszczykowski 60, Aubameyang 78 / Insigne 71)

Redoslijed: 1. Arsenal 12, 2. Napoli 9, 3. Borussia Dortmund 9, 4. Marseille 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider