Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordi Reala

Ronaldo ušao u povijest, Casillasu negativan rekord u Njemačkoj

Nogometaši Reala su već u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka uvjerljivom 6:1 pobjedom u Gelsenkirchenu protiv Schalkea riješili pitanje prolaska u četvrtfinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Briljirali su Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema koji su zabili po dva gola.

Real gazi, ali ostaje crv sumnje: Je li prerano došao u top formu?

Kraljevi poslali poruku: Molite da inkvizicija ne dođe i u vaš grad!

''Odigrali smo neke dobre utakmice ove sezone, a ovo je bila još jedna od njih. Treba reći i kako Schalke nije bio na svom maksimumu. Zadovoljni smo jer smo blizu četvrtfinala'', rekao je CR7 pa dodao:

''Benzema, Bale i ja smo odigrali dobro, ne samo zbog golova. Ma svi smo igrali danas dobro i svi smo se trudili'', zaključio je Portugalac.

Cristiano Ronaldo je s dva gola Schalkeu postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je treću sezonu zaredom zabio najmanje deset golova. Inače, Ronaldo je u dosadašnjoj karijeri zabio 61 gol u Ligi prvaka, čime je na trećem mjestu vječne liste.

Casillas primio gol nakon 951 minute

Poraz Schalkea mogao je biti i uvjerljiviji da u samoj završnici utakmice Klaas-Jan Huntelaar nije zabio golčinu Ikeru Casillasu. Golman 'kraljevskog kluba' tako je primio gol nakon 951 minute.

Naime, Casillas ove sezone brani samo u Ligi prvaka i Kupu Kralja, a prije Huntelaara, posljednji koji su tresli njegovu mrežu bili su nogometaši Galatasaraya i to 27. studenog prošle godine na Santiago Bernabeuu.

Treba istaknuti i jedan negativan rekord Casillasa. Ovo mu je bilo 12. gostovanje s Realom u Njemačkoj, a nijednom nije sačuvao mrežu netaknutom. Dapače, u 12 nastupa primio je 25 golova. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider