Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponizili Schalke

Kraljevi poslali poruku: Molite da inkvizicija ne dođe i u vaš grad!

Velikih su problema u prošlosti imali nogometaši Real Madrida na gostovanjima u Njemačkoj. Ove su srijede, međutim, pomeli Schalke u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavili su Madriđani na Veltins Areni s čak 6-1 i tako praktički riješili pitanje prolaska u četvrtfinale najjačeg klupskog kontinentalnog natjecanja. U drugom susretu Galatasaray i Chelsea odigrali su 1:1.

Prije ove utakmice Real je 25 puta gostovao u Njemačkoj u europskim natjecanjima i upisao samo jednu pobjedu (!), te šest remija i čak 18 poraza. Večeras, međutim, nije bilo nikakve naznake ''njemačkog prokletstva'', Real je od starta djelovao goropadno i u potpunosti je deklasirao nedorasle domaćine. Nikad prije u povijesti ''kraljevski klub'' nije u Njemačkoj zabio ni četiri gola, a kamoli šest. Ujedno je ovo već 32. utakmica zaredom u Ligi prvaka u kojoj je Real postigao barem jedan gol, što je rekord ovog natjecanja.

Real je poveo u 13. minuti kada se Gareth Bale probio po desnoj strani, dodao loptu Cristianu Ronaldu, a ovaj ju je petom gurnuo prema Karimu Benzemi koji nije propustio priliku. Osam minuta kasnije ponovno je na sceni bio raspoloženi Bale koji je nezaustavljivo prošao kroz Felipea Santanu i Seada Kolašinca i zabio za 2-0.

Svih šest Realovih komada zasjenio je brutalni volej Huntelaara

Drugo je poluvrijeme donijelo još razigraniji Real. U 52. je minuti Ronaldo ''provozao'' Joela Matipa i s lijeve strane zakucao loptu u dalji kut vratara Ralfa Fährmanna. Pet minuta nakon gola, Portugalac je ponovno petom poslao loptu Benzemi za 4-0, potom je Bale svojim drugim pogotkom večeri, nakon proigravanja Sergija Ramosa, zabio za 5-0, da bi Ronaldo u 89. minuti poslao i šestu loptu u mrežu domaćina, a ovaj je put Benzema asistirao njemu. Ronaldu je to 61. gol u Ligi prvaka, a ispred njega su samo Raul (71) i Lionel Messi (66).

Najljepši pogodak dana ipak je zabio Schalke i to u sudačkoj nadoknadi. Nakon nabacivanja Christaina Fuchsa prekrasnim je volejom s vrha šesnaesterca utješni gol postigao Klaas-Jan Huntelaar. Spriječio je time Ikera Casillasa da u desetoj službenoj utakmici zaredom sačuva mrežu čistom. Sve golove pogledajte OVDJE!

Hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za Real, standardno kvalitetno upravljajući veznim redom.

Uzvratna utakmica na stadionu Santiago Bernabeu na rasporedu je 18. ožujka.

Drogba pogodio stativu, Chedjou golom pružio nadu Galati

U drugom susretu Galatasaray i Chelsea odigrali su 1:1. U vrućem Istanbulu gosti su rano poveli golom Torresa. Nastavak susreta pripao je domaćem sastavu. Didier Drogba u 63. minuti s dva metra pogodio je vratnicu, ali ubrzo je poentirao stoper Chedjou i spasio turski klub poraza. Golove možete vidjeti OVDJE. (TS) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider