Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najteži ispiti tek slijede

Real gazi, ali ostaje crv sumnje: Je li prerano došao u top formu?

Mourinho je ostavio Ancelottiju zgarište od kraljevskog dvorca, ali Talijan je vrlo brzo na istom mjestu izgradio raskošnu palaču…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prokletstvo je srušeno, Real je konačno pobijedio u Njemačkoj. „Kraljevi“ su protutnjali kroz Gelsenkirchen poput InterCityExpressa, a u posljednjih 25 utakmica pobijedili su samo jednom na njemačkom ozemlju, Bayer Leverkusen sa 3:2 - 2000. godine u skupini Lige prvaka, dok su čak 18 puta poraženi i šest puta remizirali.

Kraljevi poslali poruku: Molite da inkvizicija ne dođe i u vaš grad!

Prošle godine Real je popio četiri komada od Gelsenkirchena 27 kilometara udaljenom Dortmundu, a sada je zabio čak šest golova nesretnim „rudarima“. Istina, Schalke i Borussia Dortmund nisu kvalitativno slične momčadi, ali ni razlika nije baš tolika da se moglo očekivati kako će Real demolirati suparnika.

Mourinho ostavio Ancelottiju zgarište

Čini se da nije Schalke toliko lošiji od Borussije koliko je današnji Real bolji od prošlosezonskog. Ancelottijev Real neka je sasvim druga priča u odnosu na Mourinhovu momčad. Dok je Mourinhov Real bio opterećen stalnim trzavicama i potresima unutar i oko momčadi, Ancelottijev djeluje kao skladna cjelina bez većih iskakanja i afera. Zna se da Mourinho živi od konflikta, dok je Ancelotti daleko smireniji tip trenera. Čini se da "skulirani" pristup više odgovara zvijezdama Reala.

„Izgradili smo kuću, a sada je moramo dekorirati“, kazao je Ancelotti nakon utakmice sa Schalkeom. Iz ove rečenice može se štošta iščitati. Talijana je dočekala intrigama razrušena i svađama razjedinjena momčad. Trebalo mu je malo vremena da se raščisti zgarište koje je za sobom ostavio prgavi Portugalac, a kada je udario nove temelje, slaganje momčadi i igre išlo je dosta brzo.

Bale donio novu dimenziju, Modrić ogroman dobitak

Ancelotti je vukao prave poteze, ali treba istaknuti i da je Real igrački jači u odnosu na prošlu sezonu. Gareth Bale donio je novu dimenziju „kraljevima“, koji se sada mogu osloniti na još jednu superzvijezdu ako slučajno zakaže prva violina, a ogromni dobitak je i potpuno adaptirani Luka Modrić.

Di Maria je u životnoj formi, a konačno je proigrao i Karim Benzema, vječni talent francuskog nogometa koji je godinama puno obećavao, ali nikako mu nije polazilo za rukom ispuniti svoje potencijale. Ancelottijeve zasluge u preporodu nabrojanih igrača zasigurno nisu malene. Osim toga, čini se da i Cristiano Ronaldo bolje funkcionira pod vodstvom talijanskog stručnjaka.

'BBC trio' zabio 70 golova

Realov napadački trokut igra na visokoj razini od početka sezone. „BBC trio“ postigao je ukupno 70 golova, od toga na Ronalda otpada 36, Benzema je zabio 20, a Bale 14. Četvrti put ove sezone sva trojica postigli su barem po jedan pogodak u istoj utakmici (Sevilla, Betis, Almeria). U Gelsenkirchenu svaki je zabio po dva.

Casillas zaključao vrata

Nakon 952 minute bez primljenog gola, Iker Casillas konačno je morao potpisati kapitulaciju. Da biste zabili Casillasu, morate pogoditi ono što je pogodio Huntelaar, a takvi se golovi ne zabiju baš svaki dan. To je prilično zastrašujuće spoznaja za suparničke napadače i možda jedan od razloga što se mladom Draxleru noga ukočila kod one mrtve šanse u ranoj fazi utakmice.

Real 27 utakmica bez poraza

Ancelottijev Real usporeno je startao, ali kad je uhvatio zalet, gazi sve pred sobom. Real već 27 utakmica ne zna za poraz. Od toga je ubilježio čak 23 pobjede. Od početka ove godine upisao je 15 pobjeda i samo jedan remi. Samo je Athletic u Bilbau uspio izvući živu glavu (1:1), a od te utakmice Real je igrao šest puta i zabio čak 19 golova. Doista fascinantne brojke kako kod okrenuli.

Dolazi veliki gradski derbi

Real je ušao u veliku formu pred jednu od najznačajnijih utakmica ove sezone. U sljedećem kolu na rasporedu je madridski gradski derbi. Ako se Real osveti Atleticu za poraz na Bernabeuu u prvom dijelu sezone, otarasit će se barem jednog pratitelja u borbi za titulu prvaka, jer teško da Atletico do kraja sezone može dostići šest bodova razlike. Bio bi to značajan korak Reala prema tituli prvaka Španjolske. Remi u „el clasicu“ i sve pobjede u ostalim kolima jamčile bi mu osvajanje prvenstva.

Je li Real prerano ušao u top formu ili može još bolje?

Primera je iznimno važna, ali glavni cilj i dalje ostaje Liga prvaka. „Decima“ je postala opsesija „kraljeva“ i njihovih navijača, to na Bernabeuu teško mogu zanijekati. U formi kakvoj je sada, Real je zasigurno najveći favorit LP-a uz branitelja naslova minhenski Bayern. Na Bernabeuu mogu biti sretni i zadovoljni, ali ostaje crv sumnje. Naime, nameće se pitanje je li ovo top forma Reala ili može još bolje?

Ako može, čelnici Reala polako mogu pripremati vatromet, no ako je trenutačna igra najbolje što može, možda su „kraljevi“ prerano dosegli najvišu razinu forme? U Ligi prvaka najteži ispiti tek slijede, finale je još daleko, a formu je teško držati u top izdanju gotovo tri mjeseca. U tom slučaju postoji opasnost da „balon ispusti“ u ključnom trenutku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider