Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolji na svijetu

Ronaldo ispred Messija, Modrić i Mandžukić među elitom

Ugledni magazin FourFourTwo objavio je svoj popis najboljih sto nogometaša u 2013. godini…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo mjesto na listi zauzima portugalski napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo koji je smješten ispred Lionela Messija (Barcelona) i Francka Riberyja (Bayern).

Na ljestvici su, ali u njezinoj donjoj polovici mjesto pronašla i dvojica Hrvata. Sasvim očekivano, riječ je o Luki Modriću i Mariju Mandžukiću. Realov veznjak je na 60., a Bayernov napadač na 73. mjestu.

''Veznjak Real Madrida je pokušao (1729) i realizirao (1530) više pasova od svojih suigrača tijekom prošle godine u Primeri, ostvarivši točnost od 88.49 posto. Surovi pokazatelj života na vrhu je podatak da je Luka Modrić u donjoj polovici liste unatoč desecima nastupa za Real Madrid.

Možda je riječ i o prokletstvu prilagodljivih igrača: Jose Mourinho i Carlo Ancelotti su prebacivali Hrvata s pozicije ofenzivnog veznjaka prema nazad, pa ispočetka. Možda nije glavna zvijezda kao što je bio u Tottenhamu i Dinamu, ali mnogi bi treneri voljeli imati pouzdanog igrača u stanju pripravnosti, poput Luke'', stoji u objašnjenju Modrićeva plasmana, dok je Mandžukićevo uvrštavanje objašnjeno sljedećim riječima:

''Gotovo jedan gol u svakoj drugoj utakmici nije loše za prvu sezonu u Bayernu, a pogotovo ne osvajanje triju trofeja. Njegov je posao jednostavan - zabijanje golova. A ono što radi najbolje je osiguravanje da posao koji rade Ribery i društvo ne završi u otpadu. Nema raskoši, samo zajamčeni pogoci.'' (TS) 

Najbolji svjetski nogometaši u izboru magazina FourFourTwo:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid / Portugal)

2. Lionel Messi (Barcelona / Argentina)

3. Franck Ribery (Bayern / Francuska)

4. Radamel Falcao (Monaco / Kolumbija)

5. Andres Iniesta (Barcelona / Španjolska)

6. Zlatan Ibrahimović (PSG / Švedska)

7. Philipp Lahm (Bayern / Njemačka)

8. Gareth Bale (Real Madrid / Wales)

9. Robin van Persie (Manchester United / Nizozemska)

10. Thiago Silva (PSG / Brazil)

60. Luka Modrić (Real Madrid / Hrvatska)

73. Mario Mandžukić (Bayern / Hrvatska)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider