Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko se oprašta trofejem?

Modrić traži novi trofej, Ronaldo ili Falcao odlučuju veliki finale

Večeras nas u Madridu očekuje spektakularna završnica Kup kralja u kojoj se sastaju Real Madrid i Atletico Madrid.

'Bitku za Španjolsku' odnijela je Barcelona osvojivši prvenstvo, ali se trofej Kupa kralja pretvorio u 'bitku za Madrid'. I to kakvu bitku. Kralj Juan Carlos čije ime i nosi ovo natjecanje veliki je navijač Reala, no njegov nasljednik princ Felipe strastveni je obožavatelj Atletica.

>> Veliko rivalstvo seli na Otok: Mourinho i Pellegrini dovode brojna pojačanja!

>> Brazilski novinar poludio zbog poteza Mourinha: Pljuvao i nazvao ga idiotom

Puno je priča oko ovog finala, a jedna je i dvoboj dva velika napadača, Cristiana Ronalda i Radamela Falcaa. Obojica su majstori za finala. Ronaldo je zabio sedam pogodaka u osam finala, dok je Kolumbijac postigao čak osam u pet finala raznih kupova ili Superkupova.

Iza Ronalda je sezona u kojoj je zabio čak 54 puta za Real u svim natjecanjima, dok ni Falcao nije loš s 34 pogotka u 39 utakmica. Ronaldo je odigrao ove sezone ukupno 4734 minute, dok je Falcao na terenu bio puno manje – 3317 minute.

Oprašta li se Falcao trofejem ili če to učiniti Mourinho?

Vidjet ćemo hoće li se Falcao oprostiti novim trofejem u dresu Atletica. Bio bi to drugi nakon osvajanja Europske lige prošle sezone. Njegov prelazak u Monaco praktički je riješen, pa bi dizanje trofeja Kupa kralja na stadionu gradskog rivala bio dostojan oproštaj.

Ili će se od Madrida s drugim naslovom Kupa oprostiti Jose Mourinho. U Chelseaju ga već čekaju, Abramovič će mu dati 'nešto novca' za šoping, a cirkus oko Portugalca opet se vraća u Englesku. Tri sezone u Realu, jedan naslov, dva Kupa i jedan Superkup – premalo, reći će navijači pogotovo jer se posvađao s cijelim svijetom, a ikonu kluba Ikera Casillasa osramotio stavivši ga na klupu.

Modriću drugi trofej?

Priliku za novi trofej, nakon Superkupa na samom dolasku, ima i hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Hrvat bi trebao biti u početnom sastavu s obzirom na povjerenje koje mu Mourinho ukazuje u drugom dijelu sezone. Nakon golčine na Old Traffordu, Luka je veznjak s najvećom minutažom u Realu.

Večerašnje finale počinje u 21.30, a što se događa u Madridu pratite na našem portalu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider