Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje će otići?

Lewandowski – čovjek koji je zaludio nogometnu Europu

Zabiti četiri pogotka na jednoj utakmici, nije lako ni kad je riječ o prijateljskoj rekreaciji. A kada to ostvarite u polufinalu Lige prvaka, i to još k tome protiv madridskog Reala, onda je jasno kako ste u 90 minuta potvrdili svjetsku klasu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Lewandowski, poljski napadač Borussije Dortmund trenutačno je najtraženiji golgeter svijeta. On zabija na sve moguće načine. Hoćete glavom? Nema problema... Lijevom, nakon lažnjaka? Evo, izvolite. Što tek reći za prirodno mu jaču desnu nogu?

>> Mourinho Kloppu uoči utakmice: Idem u Chelsea. Koliko tražiš za Lewandowskog?

>> Veliki obrat: Lewandowski ne ide u Bayern zbog Alexa Fergusona?!

Robert Lewandowski, 24-godišnji je Poljak koji je u ljeto 2010. za manje od 5 milijuna eura stigao u Dortmund. Prošle i ove sezone, zabio je ukupno 74 pogotka i pitanje je samo na kojoj će se brojci zaustaviti. Tržište ga cijeni na 28 milijuna eura, a Manchester United i Bayern prvi su koji su spremni iskeširati i mnogo više kako bi ga doveli.

Poljak je već bio nadomak Otoka. U ljeto 2009. Blackburn je ozbiljno zagrizao, no pregovori su propali. Nekoliko tjedana poslije iz Hajduka doveden je Nikola Kalinić. Žaliti za sjajnim Poljakom ne žele ni Borussijini navijači.

"Čak ako i Robert ode, imat ćemo dobru momčad jer ćemo imati novac za kupnju novog napadača. Znate, ima još majki koje imaju zgodne sinove koji znaju dobro igrati nogomet'', rekao je Jurgen Klopp o mogućem odlasku svog ponajboljeg igrača.

Ljetni odlazak je, čini se, neminovan. Bayern tvrdi kako nema predugovor s Poljakom, iako ga Guardiola vidi kao prvog napadača. I nije jedini. Ovakav stroj za pogotke, mnogi bi na ljeto doveli u svoje redove.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider