Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ancelotti prema Cityju

Real želi trenera koji je ponizio Barcelonu: Madrid mu je sudbina!

Nakon što je Bayern demolirao Barcelonu u polufinalu Lige prvaka s ukupnih 7:0, u Madridu se pojavila informacija kako bi Jupp Heynckes, trenutačni trener njemačkog diva, mogao zamijeniti Josea Mourinha na klupi Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Madridski mediji pišu kako je Carlo Ancelotti i dalje kandidat broj jedan za preuzimanje klupe Real Madrida, no čini se da su Heynckesu ozbiljno porasle akcije nakon što je s Bayernom pregazio Barcelonu i plasirao se u finale Lige prvaka. Kao što je poznato, Heynckesa će na kraju sezone na mjestu trenera Bayerna zamijeniti Pep Guardiola, bivši trener Barcelone, a iskusni njemački stručnjak u procesu je pronalaženja novog kluba.

>> Bayern demolirao Barcelonu s ukupnih 7:0: Mandžo u finalu!

„Devetog svibnja napunit ću 68 godina i već sam pedeset godina u nogometu. U tim godinama ponekad morate pomisliti da je vrijeme za mirovinu“, kazao je Heynckes nakon utakmice uzvratne utakmice s Barcelonom.
„Moja je momčad ove sezone igrala sjajan nogomet pa je logično da novinari spekuliraju oko nastavka moje karijere. Ali, ništa od toga neće utjecati na moju konačnu odluku“, kazao je Heynckes te samo nasmijao na pitanje je li već kontaktirao s čelnim ljudima Reala.
„Nije bilo kontakata“, kratko je odgovorio.

No, španjolski mediji pišu kako ljudi bliski Heynckesu tvrde da njemački stručnjak ne bi imao ništa protiv da ponovno sjedne na klupu Reala. Dapače, izvori kažu da bi čak bio iznimno sretan. Real žarko želi do „decime“, desetog naslova prvaka Europe kojeg čeka već jedanaest godina. Možda je u zvijezdama zapisano da baš Heynckes odvede Real do jubilarnog naslova desetog naslova.

Teško da je moguće pronaći boljeg čovjeka za taj veliki zadatak. Heynckes se već upisao u povijest Reala zlatnim slovima. Nijemac je ostvario veliki uspjeh s Realom odvevši ga na krov Europe 1998. te je time srušio „prokletstvo“ koje je pratilo „kraljeve“ čak 32 godine. Naime, Real je prije toga posljednji naslov prvaka Europe osvojio 1966. To je bio Realov sedmi po redu naslov od ukupno devet te ujedno prvi otkad se najelitnije klupsko natjecanje igra formatu Lige prvaka.

Da se nešto kuha u tom pogledu, govori i vijest koja se pojavila u engleskim i španjolskim medijima. Naime, Manchester City je navodno stupio u kontakt s Ancelottijem i želi ga vidjeti kao nasljednika Roberta Mancinija. Ako Ancelotti doista ode prema Cityju ili odluči ostati u PSG-u, Heynckes bi lako mogao preuzeti kormilo Reala. Navijači Reala zasigurno ne bi imali ništa protiv takvog raspleta priče. Ne sumnjamo da bi trener koji je osvojio povijesni sedmi naslov i zgazio Barcelonu bio dočekan s ovacijama na Santiago Beranbeu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider