Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A i poslije...

Real grdo pogriješio: 'Bio sam jako blizu Barce prije Guardiole!'

Manuel Pellegrini na pragu je preuzimanja klupe Manchester Cityja, a svojedobno je bio blizu Barcelone prije no što je sjeo na klupu Reala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povijest španjolskog i europskog klupskog nogometa mogla je sasvim drugačije izgledati da je Manuel Pellegrini, sjajni čileanski trener, postigao dogovor s Barcelonom prije pet godina.
„Bio sam jako blizu Barcelone prije no što je Guardiola preuzeo njezinu klupu“, otkrio je Pellegrini u intervju za čileansku javnu televiziju.

Pellegrini je u tom trenutku vodio Villarreal, s kojim je nizao odlične rezultate, a Barcelona se rastajala s Frankom Rijkaardom i bila je u potrazi za novim trenerom. Pellegrinijevo ime vezalo se uz Barcelonu i nakon što je Guardiola napustio Camp Nou. No ipak, nije došlo do suradnje.
„Sad mi je drago da se to nije dogodilo jer se Tito Vilanova u međuvremenu razbolio. Ne bi bilo u redu“, kazao je samozatajni čileanski stručnjak koji je na kraju sezone napustio Malagu i prema vlastitom priznanju već je postigao usmeni dogovor s engleskim klubom u vlasništvu katarskih šeika.

Pellegrini je nakon Villarreala postao trener Real Madrid. Izdržao je samo jednu sezonu (2009/10.) na klupi „kraljeva“, ali mnogi su mišljenja da je Florentino Perez grdno pogriješio kada ga je zamijenio sa Joseom Mourinhom. Pellegrini je u mrtvoj utrci s Guardiolinom Barcelonom, momčadi koju mnogi smatraju ponajboljom u povijesti, izgubio Primeru u „foto-finišu“, osvojivši do tada najveći broj bodova u povijesti Reala.

Real je pod Pellegrinijem već u prvoj sezoni igrao odličan, ofenzivan nogomet kakav pristaje Realovom stilu, ali Perez nije imao strpljenja. Iako je Pellegrinijev Real pružio tada moćnoj Barceloni snažan otpor, Perez nije bio zadovoljan. Nije mogao Čileancu oprostiti rano ispadanje iz Lige prvaka pa je posegnuo za Mourinhom, koji je u svojoj prvoj sezoni doživio debakl u sudarima s Barcelonom, posebice je odjeknula „petarda“ na Camp Nou.

Nakon Reala, Pellegrini je preuzeo „malu“ Malagu i s njome postigao povijesni uspjeh, plasirao se u Ligu prvaka i dogurao u tom natjecanju nadomak polufinala, ali je nesretno izgubio u četvrtfinalu od Borussije Dortmund, dobrim dijelom zbog sudačke nepravde u završnici uzvratne utakmice. Pellegrini je s manje poznatim igračima te onima kojima je karijera bila u silaznoj putanji složio odličnu momčad i igru, što nije ostalo nezamijećeno, pa ne iznenađuje interes Manchester Cityja i ostalih velikih klubova za njegove usluge. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider