Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jesu li pokradeni?

Malaga bijesna nakon gledanja snimke: 'Sumnjamo na Platinija!'

Nevjerojatnu su utakmicu odigrali Borussia Dortmund i Malaga u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do 90. minute Malaga je vodila 2:1 u Dortmundu, no onda se dogodio šok i veliko slavlje domaćina nakon čak dva pogotka u sudačkoj nadoknadi. U prvoj je utakmici bilo 0:0 pa bi Španjolci dalje išli i s jednim primljenim pogotkom nakon 90. minute. Ogorčeni su u Malagi na suđenje i to svi, od vlasnika do igrača.

Sporan im je taj pogodak Santane u 93. minuti koji je postignut iz očitog zaleđa. Bio je to gol koji je prekinuo čudesan put kluba koji je u svom prvom nastupu u Ligi prvaka bio na pragu polufinala.

''Vidjeli smo snimku nakon utakmice. Sumnjamo na Platinija. Ovo Realu ne bi napravili, no mi smo Malaga'', sipao je optužbe Joaquin.

>> Klopp trljao sol na Malaginu ranu: Takav bi nogomet trebao biti!

>> Čudesni podvig Borussije: S dva gola u nadoknadi izborili polufinale!

Podsjetimo, Malaga je u sukobu s UEFA-om koja je zbog financijskih problema suspendirala klub iz svih europskih natjecanja za sljedeću sezonu. Tako je klub iz Andaluzije postao dosad najpoznatija žrtva uvođenja financijskog fair playa tj. podmirivanja svih obveza prema dužnicima. Slična kazna prijetila je i Hajduku.

Manuel Pellegrini bio je bijesan:

''Nisu nas željeli u polufinalu. Nakon što smo poveli s 2-1, suci su napravili gomilu pogrešaka. Trebali su dati dva crvena kartona Borussiji, dok je treći gol je bio težak udarac za nas, a prethodilo mu je zaleđe. Zbog sudaca nam je bilo jako teško igrati u posljednjih deset minuta'', kazao je čileanski stručnjak.

Priznao je da će njegovim nogometašima biti teško preboljeti ispadanje, ali pozvao ih je da kvalitetno odrade španjolsko prvenstvo do kraja.

''Sigurno je da ogorčenje neće tako lako nestati. Možemo govoriti o okrutnom porazu, ali ne slažem se, mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu. No, sada moramo napraviti sve da završimo prvenstvo na najbolji mogući način.''

Posebno je oštar bio vlasnik kluba šeik Abudah Bin Naser Al-Tani. On je u nekoliko Twitter poruka poručio:

''Hvala momčadi, bili su prvaci na terenu. Žao mi je što smo ispali zbog nepravde i rasizma. Nadam se da će UEFA provesti temeljitu istragu zbog ovakvog ispadanja španjolskog kluba. Ovo nije nogomet nego rasizam.''

Treba reći i kako je drugi pogodak Malage bio također sporan. Eliseu je također vjerojatno bio u zaleđu, no Santanin gol zbog svog zančenja izaziva puno veće polemike.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider